Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Kigyúlt a fény a város adventi koszorújának első gyertyáján, és vasárnap nyitotta meg kapuit a karácsonyi vásár is

2018. december 03.
Kigyúlt a fény a város adventi koszorújának első gyertyáján, és vasárnap nyitotta meg kapuit a karácsonyi vásár is

A Kossuth téri ünnepségen a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai működtek közre, illetve fellépett Otrosinka Richárd is.

Tegnap este megnyílt a vásárhelyi karácsonyi vásár, és Márki-Zay Péter meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján. A polgármester Pilinszky János szavaival emlékeztetett a várakozás fontosságára, amely az Úr eljövetelét ígéri. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben nyeri el jutalmát.

 

 

„Az advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni azután, ami a miénk. Gyermekkorunkban éltünk így, vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre, és várakozásunk ettől még semmivel sem lett kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és felfedezni azt, ami a miénk. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségben és jelentésében semmivel sem kevesebb annál, mint amire vár” – idézett Pilinszky János Szög és olaj című művéből Márki-Zay Péter.

 

Az advent arra a csodára hív minket, amely mindannyiunkban bennünk van, ha naggyá és széppé akarjuk tenni, akkor az megadatik nekünk - mondta Németh László esperes-plébános, aki áldást mondott az eseményen.

 

 

„Velünk az Isten - ahogy szól a prófétai ígéret. Valóban, kétezer évvel ezelőtt, Betlehemben megszületett a megtestesült isteni szeretet. Lehajolt hozzánk az Isten szeretetének csodálatos ajándéka, amit az emberi értelem fel sem tud fogni, és új világot teremtett minden ember szívében. Újra híd épült az ember és az Isten között” – fogalmazott Németh László esperes-plébános.

 

Az ünnepi eseményen a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola harmadik osztályos diákjai adtak műsort.

 

Az első adventi gyertyagyújtás alkalmával nyújtották át a Rotary Ösztöndíjakat, majd Otrosinka Richárd adott koncertet a Kossuth téri színpadon.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: