Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Juhtenyésztő Szakosztálya baráti-szakmai találkozót tartott a Hódmezővásárhelyi Agrárcentrumban

2018. december 03.
A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Juhtenyésztő Szakosztálya baráti-szakmai találkozót tartott a Hódmezővásárhelyi Agrárcentrumban

A juhtenyésztésben érdekeltek szakmai tájékoztatása volt a fő célja a Gazdasági Egyesület Juhtenyésztő Szakosztályának szervezésében megvalósult baráti-szakmai találkozónak. A Hódmezővásárhelyi Agrárcentrumban az előadások mellett birkapaprikással és muzsikával is kedveskedtek a szervezők az környező megyékből érkezett, illetve helyi juhtartó gazdáknak.

 

A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület Juhtenyésztő Szakosztálya baráti-szakmai találkozót tartott a Hódmezővásárhelyi Agrárcentrumban. Az eseményen Professzor dr. Mucsi Imre, a juhok optimális szaporodásával kapcsolatos teendőket összegezte előadásában.

 

„Van egy juhtenyésztő szakosztályunk is, amit valamikor 12 évvel ezelőtt alakítottunk. Odáig jutott ez a szakosztály, hogy a Gazdasági Egyesület egyik legjelentősebb szakmai szakosztálya lett. Most épp az őszi, András napi juhtenyésztő fórumot tartjuk. Ennek már évtizedes hagyománya van. András a pásztorok védőszentje, így ezt a rendezvényt erre időzítettük éveken keresztül. A szakosztály idő közben összeköttetéseit kiterjesztette több megyére is. Többek között a mai estén Bács-Kiskun megyéből, Szolnok, Békés megyéből várunk vendégeket. Természetesen a körülöttünk élő juhtartó gazdákat is invitáljuk ide” – mondta Perényi János, a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület ügyvezető elnöke.

 

A járási főállatorvos az aktuális állategészségügyi jelenségeket, míg Barna Miklós, a Magyar Juhtenyésztő Szövetség Régióvezetője a fajtaválasztás szempontjait ismertette. Emellett szó esett többek között a juhtenyészetek egyed-nyilvántartási ellenőrzésének tapasztalatairól, illetve a legeltetés történetéről is.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: