Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Angol teadélutánon ismerkedhettek meg a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola diákjai a szigetország kultúrájával

2018. december 03.
Angol teadélutánon ismerkedhettek meg a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola diákjai a szigetország kultúrájával

Nem csupán az ízletes, lelket melengető forró teákba, hanem az angolok hagyományaiba is belekóstolhattak a gyerekek.

Azzal a céllal szervezte meg a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola az angol teadélutánt, hogy hagyományt teremtsenek a közösség számára és később más célnyelvi kulturális tartalmat is megjeleníthessenek az osztálytermekben a nyelvórákon is. A foglalkozás első része angol nyelven indult, egy harmadik osztályosok által készített műsorral. Majd egy angol játékkal vezették be az érdeklődőket számára a teafélék világába. A teák kóstolása és megismertetése pedig magyar nyelven zajlott. A szervezők arra fektették a hangsúlyt, hogy a célnyelvi tartalmak a nyelvtanulás örömforrásaként jelenjenek meg a gyerekek számára és a kedvet kapjanak az idegen nyelvek megtanulására. Körülbelül 250 tanulót invitáltak egy kis teázásra, negyed óránként váltakozó turnusokban kóstolhattak bele az új programba.

  

 

„A mai rendezvényünket azért is terveztük a teaivás kultúrája köré, mert megérkezett a tél és adventre is készülünk, amely az egyik fontos időszak az iskola életében. Ez az időszak összehozza a közösséget és felmelegíti a lelkeket. A rendezvényt megelőzően a tanórákon már készültünk a gyerekekkel az angol hagyományok megismerésére. Reméljük, hogy ez az alkalom kicsit közelebb hozza a diákok számára az országnak a nyelvét, a kultúráját és a szeretetét” - mondta Szénási Annamária, angol nyelvtanár.

 

 

Az iskola nyelvtanárai kiváló kapcsolatokat ápolnak a Nagy-Brittaniában élő kollégáikkal, és általuk különleges ízesítésű teafilterek kerültek a csészék forró vizébe. A gyerekek az angol teakultúra különleges kiegészítőivel is megismerkedhettek, mint például a tejjel vagy a hagyományos édesítésre szolgáló nádcukorral.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: