Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Nagy mértékű informatikai fejlesztés valósult meg a Bethlenben

2018. december 04.
Nagy mértékű informatikai fejlesztés valósult meg a Bethlenben

Rövid bemutató kíséretében átadták tegnap délután azt a digitális panelt a Bethlen Gábor Református Gimnázium könyvtárában, amely a digitális tábla egy fejlettebb, érintő képernyős változatát jelenti. A digitális háttér csupán az egyik eleme annak a sokrétű számítógépes fejlesztésnek, amely megvalósult az intézményben.

Tabletek, laptopok, tanári számítógépek, munkaállomások, mikroszkópok és programozható robotpanelek is beszerzésre kerültek a Bethlenben megvalósult digitális fejlesztés során, amelynek legértékesebb eleme ez a digitális panel. Ezzel párhuzamosan szükség volt a teljes hálózat felújítására is.

 

„A forrás alapvetően kétoldalú. A teljes fejlesztés 55,5 millió forintba került. Ennek 67%-a önerő, a többi pályázati forrásból került megvalósításra. Három pályázati forrásunk teszi ki a 33%-ot, ez mind olyan infrastruktúrát biztosít, ami reméljük, hogy az oktatás színvonalát is emeli” – mondta Hódiné Földesi Sára, igazgató.

 

Az eszközök mobilok, így összesen tizenhárom teremben biztosított az interaktivitás lehetősége. Az eszközbeszerzések képzésekkel is jártak, amelynek során a pedagógusokat felkészítették a digitális berendezések használatára, illetve tananyagfejlesztés is megvalósul a beruházás keretében.

 

„A digitális környezet kiépítésével összefüggő pályázat számos képzést is előírt, mint indikátor adat. Ezen már túl vannak a kollégák. Most az következhet, hogy ők a gyakorlatba beemelik és belső továbbképzés formájában megismertetik a kollégákat, a többi kollégát is ezzel a módszertannal. A társintézményeinket, az egyház fenntartásában működő intézményeket most is bevonjuk a tájékoztatásba és abba, hogy ők is láthassák, kedvet kaphassanak ahhoz, hogy egy hasonló csomaggal bővítsék a saját intézményüket” – tette hozzá Hódiné Földesi Sára.

 

Az eszközök egyes elemeit már használják a diákok, szakköri formában programoztak például cozmo robotot, de olyan digitális panel is akad, amelyet csak a következő napokban-hetekben vonnak majd be az osztályszintű munkába.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: