Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Gyöngyhajú lány címmel nyílt nagyszabású Omega-tárlat a szentesi Koszta József Múzeumban

2018. december 04.
Gyöngyhajú lány címmel nyílt nagyszabású Omega-tárlat a szentesi Koszta József Múzeumban

Az Omega együttes 56 éves történetét képek és relikviák segítségével mutatja be a Gyöngyhajú lány című kiállítás Szentesen, a Koszta József Múzeumban. Az interaktív, élményszerű, show-elemekkel tarkított tárlat 2019. május 30-ig várja az érdeklődőket.

November 30-án Gyöngyhajú lány címmel nyílt nagyszabású Omega-tárlat a szentesi Koszta József Múzeumban. A kiállítás az 56 éves együttes fontos pillanatait idézi fel az 1962-es alakulástól egészen napjainkig. Célul tűzték ki továbbá, hogy a tárlat képet nyújtson a 20. század második felének Magyarországáról is. A 950 négyzetméternyi beépített területű kiállításon képeket, posztereket, az együttes tagjainak személyes tárgyait, ruháit, hangszereit láthatja a nagyközönség egészen 2019 májusáig. A látogatók az Időrablók című nagylemez 3,65 méteresre nagyított borítóján keresztül léphetnek be a kiállítótérbe, ahol az első teremben az Omega-játszótér fogadja őket. A gyerekeket itt hangszerek várják, a moziarénában pedig a zenekarról készült dokumentumfilmeket, riportokat vetítenek. A kronologikus tematikát követő kiállítás első terme az 1962-es indulástól az Omega Red Star from Hungarycímű lemezük 1968-as, londoni megjelenéséig tartó időszakról szól. A következő egység a zenekar legsikeresebb korszakát, az 1970-es éveket idézi föl. A Léna teremben műhó ropog a látogatók lába alatt, a kiállítótérben pedig egy százéves orosz szánt, egy trojkát is elhelyeztek. Az Új Babilon terem a 80-as évektől a jelenig tartó korszakról szól és ott láthatók az együttes legsikeresebb koncertjeinek felvételei is. A tárlatot a múzeum szakemberei állították össze, együttműködve a zenekar tagjaival. Az anyag a tervek szerint Szentes után az országban több helyen is látható lesz majd.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: