Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

113 fiatal versenyzett az I. Hód Judo Utánpótlás Felkészítő Tornán

2018. december 04.
113 fiatal versenyzett az I. Hód Judo Utánpótlás Felkészítő Tornán

Az elmúlt hétvégén a Hód Judo SE szervezésében rendezték meg az I. Hód Judo Utánpótlás Felkészítő Tornát 5-12 év közötti gyermekek számára. A 8 meghívott sportegyesület 113 fiatal versenyzője lépett tatamira, ahol a házigazda színeiben 25 Hód képviselte Vásárhelyt.

A meghívásos küzdelmi vetélkedőnek az volt a célja, hogy a versenyzés előtt álló gyermekek és a felkészülési időszakban levő diák korcsoportú versenyzők a régión belül megmérettethessék magukat verseny körülményekhez hasonló keretek között. A régióban más egyesületek is szerveztek már hasonló eseményeket az elmúlt években, azok érdemeihez szeretett volna a vásárhelyi sportegyesület is hozzátenni egy kicsit.

 

35 fordulón keresztül, 5 küzdőfelületen párhuzamosan zajlottak a mérkőzések, ami különleges hangulatot teremtett a fiatalok számára. A meccseket bírók vezényelték le, így a szabályokkal is megismerkedhettek a résztvevők. Mindent összevetve tehát jóval több idő állt rendelkezésre a gyakorlásra, mint egy szokásos versenyen és nem ért véget a verseny annak sem, aki hibát vétett.

 

A Hód Judo SE növendékei teljes átéléssel küzdöttek, 12 arany-, 10 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtve elhódították a csapatok közötti I. helyezést is. A csapatok II. helyezéséért járó kupát a Szegedi Judo SE, míg az előkelő III. helyet a Mórahalmi Judo SE könyvelhette el magának. A résztvevőknek járó jutalmat a Paksi Atomerőmű SE két olimpikon kiválósága, a világbajnoki ezüstérmes Bor Barna és a világbajnoki 5. helyezett Csoknyai László adták át. A rendezvény jellegéből adódóan, sokkal több akció születhetett, mint egy kieséses versenyen, ezért egy-egy különdíjat is kioszthattak a legtöbb ippont szerző indulók számára. A 12 ipponig jutó Csiszár Csenge, a Mórahalmi Judo SE versenyzője az „Ippon Királynő”-nek járó kupát vehette át, míg a hazai közönség előtt 13 ippont szerző Ocsák Nimród Zsombor az „Ippon Király” címmel gazdagodott.

 

A Hód Judo SE szülői közösségének és néhány fáradhatatlan támogatónknak köszönhetően, a szervezés is meglehetősen gördülékenyen ment ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen jellegű vállalkozásuk. Reményeik szerint, a rendezvény évente 1-2 alkalommal megismételhető lesz és hozzá tud tenni a régió utánpótlás neveléséhez. A sikeres főpróbát követően a vásárhelyi sportegyesület egy félig-meddig hivatalos esemény megszervezését is tervezi.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: