Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Megnyílt B. Kovács Márta önálló kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban

2018. december 05.
Megnyílt B. Kovács Márta önálló kiállítása a Németh László Városi Könyvtárban

A képzőművész több évtizedes munkásságot átölelő tárlatán a természet kapta a hangsúlyt. A kiállításon Sonkoly Tibor festőművész kalauzolta el a közönséget.

B. Kovács Márta jellemzően tájképeket megjelenítő alkotásaival, egy rendkívül érdekes, már-már nem evilági utazásra invitálta a közönséget a Németh László Városi Könyvtárba.

 

A festőművész elmondta, hogy családja is támogatta abban, hogy a kiállítás keretében a nagyközönség elé tárja a művészetét. A kiállított darabok között a magántulajdonban lévő, valamint a friss alkotások keresztmetszetét tekinthették meg az érdeklődők. Az úgynevezett realista képek nem azonosak a naturalista ábrázolással, ugyanis teljes mértékben érezhető rajta az alkotó egyénisége.

 

 

„Nagyon szeretek festeni, és időként, ha az élet úgy hozza akkor ecsetet ragadok, és vászonra vetem, amit látok. Egy ismerősöm mondta, hogy ne rejtsem véka alá a tehetségemet, valamint többen is jelezték felém, hogy ne vesszen feledésbe és ne legyen mások előtt titok, ahogyan és amiket festek. Így került sor erre a kiállításra, mivel nem igazán illik a személyiségemhez az, hogy nagyközönség elé tárjam a munkásságomat. Azonban úgy gondoltam, hogy nem akarok csak emiatt megfosztani senkit sem ettől a lehetőségtől, hogy gyönyörködtessek. Számomra egy kis ünnep ez a kiállítás és remélem mindazok számára is, akik eljönnek és megnézik a képeimet” -mondta B. Kovács Márta.

 

Sonkoly Tibor festőművész a kiállítás megnyitóján kiemelte, hogy a realisztikus ábrázolás lényege nem a teljes látvány visszaadása, hanem egy olyan összegzés, ami egy jelenség jellemzőjét próbálja reálisan egycsokorba gyűjteni.

 

„A vizuális képi megjelenítés egy igen széles skálán mozog: a naturalista ábrázolástól kezdve végig haladva eljutunk egy átértelmezett, összegzett ábrázolási módhoz. Ezekben az ábrázolási módokban nehezen kalauzolható el a közönség, aki először találkozik ezekkel a munkákkal. Ezért szükséges ez a megnyitó is, hogy valamilyen támpontot adjon számukra. Mártika egy spektrumot bevon a felsorolt lehetőségekből, tehát a reálisabb ábrázolásoktól kezdve, egészen egy varázslatos világba is elkalauzol a végén bennünket. Amelynek nagyon szép és látványos alkotások a bizonyítékai” - tette hozzá Sonkoly Tibor.

 

A tárlatot december végéig tekinthetik meg a művészetkedvelők a Németh László Városi Könyvtárban.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: