Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Nem támogatja a magánszemélyek építményadójának eltörlését a helyi Fidesz és egyelőre nem tárgyalnák a város költségvetés-módosítását sem

2018. december 06.
Nem támogatja a magánszemélyek építményadójának eltörlését a helyi Fidesz és egyelőre nem tárgyalnák a város költségvetés-módosítását sem

Nem támogatja a magánszemélyek építményadójának eltörlését a helyi Fidesz és egyelőre nem tárgyalnák a város költségvetés-módosítását sem – számolt be a holnapi rendes közgyűlés napirendi pontjaival kapcsolatos álláspontjáról, mai sajtótájékoztatóján a párt vásárhelyi frakcióvezetője, Hegedűs Zoltán.

Megegyezett a holnapi, reggel 8.00-kor kezdődő december havi rendes közgyűlés napirendi pontjairól a képviselő-testület, jelentette be mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője. A napirendi pontokkal kapcsolatban Márki-Zay Péter Facebook oldalán feldúlt posztot közölt: „Végtelenül felháborít, hogy néhány perccel ezelőtt a fideszes többségű bizottságok Kovács László javaslatára megszavazták a költségvetés-módosítás levételét a holnapi közgyűlés napirendjéről - a jelenlévő könyvvizsgáló asszony nyomatékos kérése ellenére. A költségvetés megtárgyalása nemcsak törvényi kötelezettsége a Közgyűlésnek, de ennek elmaradása veszélyekkel is jár” – kezdi bejegyzését a város első embere. Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján indokolta meg, miért nem szerepel a napirendi pontok között a költségvetés-módosítás.

 

„Volt egy napirendi pont, a költségvetés-módosítása. Ezt a mi frakciónk levételre javasolja. Tartalmilag nem tartjuk tárgyalásra alkalmasnak. Az egyeztetések folytatódni fognak ebben maradtunk polgármester úrral. Az ebben az évben legszükségesebb módosításokról meg fogunk egyezni. Ezt külön, rendkívüli közgyűlésen tárgyalni is fogjuk. Ettől nem zárkóztunk el” – mondta Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője.

 

Különös érdeklődésre tarthat számot, az Eseti Interpellációs Bizottság beszámolója, fogalmazott Hegedűs Zoltán, amely azt vizsgálja, milyen körülmények között távozott az önkormányzattól a hivatal dolgozóinak 1/3-ada. Javasolják továbbá, hogy az SZMSZ-t úgy módosítsák, hogy a napirendi pontokat vita nélkül fogadják el a jövőben, illetőleg, hogy a törvény által előírt minimális évi hat rendes közgyűlést tervezzenék csak be jövőre, hiszen két választás is lesz, ami jelentős munkával terheli majd a hivatali apparátust.

 

„Még egy napirendi pont, azt gondolom, hogy ezt is sokan fogják figyelemmel kísérni. Ez a magánszemélyek adójának eltörlése. Erre javaslatot tett a polgármester. Ezt a javaslatot nem tudjuk támogatni. Elveink szerint, aki vagyonosabb, tehetősebb ember, az többel támogassa a várost. Most 101 négyzetméterig senkinek sem kell fizetnie, magánszemélyként az ingatlana után adót, az e feletti részre is egy abszolút kifizethető, nem túl nagy adót kell fizetni. Akinek nagyobb vagyona van, az járuljon hozzá a város működtetéséhez” – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

30-50 millió forint hiányozna a város kasszájából az építményadó eltörlésével, amellyel, ha az megmarad, akár a gyermekek sportolását is lehet támogatni.

 

Szerződést visz a Fidesz-frakció a közgyűlésre, amellyel december 15-ével végre átadnák a Petőfi utca 6. szám alatti épületet a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola felső tagozatosai részére.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: