Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

Újabb turisztikai fejlesztéssel gazdagodik Makó városa

2018. december 07.
Újabb turisztikai fejlesztéssel gazdagodik Makó városa

A Nemzeti Turisztikai Ügynökség javaslatára jövőre 5 milliárd forint értékben megvalósul a makói Hagymatikum Gyógyfürdő újabb része, az Atlantisz Világ. További 70%-os állami támogatással pedig egy 100 szobás szálloda épülhet a jövőben a fürdő mellé – jelentette be a napokban Lázár János, országgyűlési képviselő.

A Makovecz Tervező Iroda november közepén fejezte be a kiviteli tervek lezárását, így megvalósulhat a néhai Makovecz Imre nagy álma, és az Atlantisz Világ élményelemmel bővülhet a Hagymatikum Gyógyfürdő, Makón. Az eredeti Makovecz-tervek alapján induló beruházást 2019-ben kezdhetik meg – jelentette be a héten a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Lázár János, országgyűlési képviselő.

 

 

„A turisztikai ügynökség megvizsgálta, hogy 2012-ben hány vendégéjszakát töltöttek el itt, az ide látogató magyar és külföldi turisták, 10.000 vendégéjszaka volt, 2018-ban eddig 44.000 vendégéjszaka volt Makó városában. 10 szálláshely helyett ma 62 szálláshely várja az ide látogatókat. Néhány éven belül Makó utolérheti Gyula városát. A cél egy makói 100 szobás négy csillag pluszos szállodának a megvalósítása a Hagymatikum bővítése mellett. A Hagymatikum bővítése mellé épül föl egy szálloda. 70%-os állami támogatást biztosítunk majd a beruházó számára, és várjuk a jelentkezőket ezzel kapcsolatban. Makó városa már két csoporttal megállapodott új szálláshely bővítésére. A turisztikai ügynökség nem kevesebbet állít, mint, hogy a Hagymatikum bővítése, a Sportuszoda megvalósítása, a szállásférőhely bővítés után a mostani 40-50 ezer vendégéjszaka 150-200 ezer vendégéjszakára fog felmenni a következő években” – mondta Lázár János, országgyűlési képviselő.

 

Makó városának az elmúlt időszakban meghatszorozódott az idegenforgalmi bevétele, látványos az előrelépés és a fejlődés – fogalmazott Lázár János. Az országgyűlési képviselő hozzátette, jelenleg Makó városában 24 milliárd forintnyi beruházásról van kormányzati döntés.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: