Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

Mikulás napján a Korábban Érkeztem Alapítvány ünnepi hangulatot varázsolt a vásárhelyi kórház gyermekosztályára

2018. december 07.
Mikulás napján a Korábban Érkeztem Alapítvány ünnepi hangulatot varázsolt a vásárhelyi kórház gyermekosztályára

Diákok papírból készült díszekkel tették meghittebbé mindazok számára a karácsonyi ünnepvárást, akik nem otthon, hanem egészségügyi intézményben töltik ezt az időszakot.

Kezdetét vette az „Osztály az osztályért program” mely keretén belül immár hatodik éve díszítik föl a dél-alföldi kórházak gyermekosztályait az ünnepek közeledtével. A Korábban Érkeztem Alapítvány mindegyik rendezvényével egy üzenetet szeretne átadni a társadalom felé. A program célja az volt, hogy azok számára, akik kórházakban töltik az ünnepeket, egy kis karácsonyi hangulatot varázsoljanak.

 

„Az Osztály az osztályért programnak az az üzenete, hogy vannak olyan gyerekek és hozzátartozók, illetve egészségügyi személyzet, aki a karácsonyt nem otthon tölti. Hanem betegen, bármilyen szindrómában szenvedve, vagy a koraszülött osztályon próbálnak gyógyulni. Továbbá az egészségügyi személyzet ezekben az is időkben is próbál gyógyítani. Szeretnénk egy kis adventi hangulatot, egy kis fényt adni számukra. Azok a diákok és pedagógusok, akik részt vesznek ebben a programban. Hiszen így átérezhetik, hogy milyen nehéz sorsú családok vannak, milyen nehéz egy beteg gyermeket nevelni, gondoskodni róla. Olyan is előfordul, hogy a gyermek egy egész életre ad nagyon nehéz feladatot a családjának.” -mondta Rádi Katalin

 

Rádi Katalin hozzátette, hogy a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói vállalták, hogy adventi hangulatot varázsolnak a vásárhelyi Erzsébet Kórház gyermekosztályra. Úgy vélte, hogy a diákok nagyon sokat kaptak a programtól és a kórházban lévő betegek is rengeteg kedvességet, és figyelmességet kaptak a fiataloktól.

Az iskolások Karácsony Csilla pedagógussal együtt érkeztek az intézménybe, aki mentorként segíti az alapítványt is.

„Hét éve született meg a kislányunk, koraszülöttként. Abban az időben úgy érzetem, hogy nincs semmiféle segítség számomra. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Korábban Érkeztem Alapítvány az édesanyáknak és édesapáknak sokat segít. Vásárhelyen egy iskolában dolgozok, és diákjaimmal jöttem el segíteni.”- tette hozzá Karácsony Csilla

 

Kiss Alexandra 11. osztályos tanuló úgy vélte, hogy rendkívül fontos a segítség mindazok számára, akik kórházakban töltik az ünnepek.

 

„Azért veszek részt ezen a programon, mert jó érzéssel tölti el az embereket is és engem is, hogy ennyivel is segíthetünk másokon. Ha már itt kell tölteniük ezt a szép időszakot, akkor legalább ennyivel legyen kellemesebb a hangulat.”- emelte ki Kiss Alexandra

 

A diákok papírból készül hópelyhekkel, hóemberekkel és karácsonyi motívumokkal díszítették fel az ajtókat, ablakokat és folyosókat is.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: