Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

A mai napon tartotta decemberi rendes közgyűlését a vásárhelyi képviselőtestület

2018. december 07.
A mai napon tartotta decemberi rendes közgyűlését a vásárhelyi képviselőtestület

A napirendi pontok között szerepeltek a közbeszerzések, beruházások, a városi strand, valamint a Vásárhelyi Televízió jelenlegi helyzete is.

Pénteken tartották a decemberi rendes közgyűlést a Városháza Dísztermében, melyen számtalan vita alakult ki. Szó esett arról, hogy a Varga Tamás Általános Iskola ebédlő-felújításánál közbeszerzés van folyamatban. A Modern Városok Program keretében a Németh László Gimnázium egy 2000 négyzetméteres új szárnnyal bővül, ennek tervei elkészültek. A Bethlen gimnázium 3900 négyzetméteres bővítésénél a közbeszerzés a jövő év elején kiírható. Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője beszámolót tartott a városban zajló beruházásokról. Mint elmondta, a kutasi és az erzsébeti utat összekötő keleti elkerülő még az idén elkészül, és a jövő év elején átadhatják a forgalomnak. Az új út által a városból kitilthatják a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket, amivel jelentősen jobbá válhat a településen az életminőség. Elhangzott, hogy az Eötvös iskola korszerűsítésénél a közbeszerzés jelenleg zajlik. A szociális városrehabilitáció második ütemében 118 önkormányzati lakás energetikai korszerűsítése valósulhat meg. A külterületi dűlőutak munkálatai is zajlanak, például az Erzsébeti és a Csomorkányi út között húzódó vonalon. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2019. évi üzleti terveivel kapcsolatosan a vásárhelyi strand, valamint a Vásárhelyei Televízió is napirendre került. A televízióval kapcsolatban többen kifogásolták a feliratot, mely folyamatosan látható a képernyőn, Molnár Lászlóné a Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezetőjéhez, Rókus Ákoshoz intézte szavait, amelyek szerint: a Vásárhelyi Televízió képernyőjén folyamatosan az olvasható, hogy Márki-Zay Péter jogszabályt sértett és nem utalta át a szükséges önkormányzati forrást a médium működéséhez. Feltette a kérdést az ügyvezetőnek, hogy milyen jogszabályt sértett meg a polgármester. Rókus Ákos válaszként úgy fogalmazott, a tévé nem kapta meg a közgyűlés által korábban megszavazott forrásokat és pótbefizetés sem történt meg. Továbbá beszámoltak az Eseti Interpellációs Bizottság vizsgálati eredményeiről, illetve a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjról. Napirendre került a magánszemélyek építményadó-mentessége, amelynek 8-4 arányban leszavazták az eltörlését.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: