Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Gyertyátkat gyújtott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a rossz sorsú kiskedvencekért

2018. december 10.
Gyertyátkat gyújtott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a rossz sorsú kiskedvencekért

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete: Gyertyagyújtás az Állatokért címmel szervezett eseményén kóborló, gazdátlan, illetve az elhunyt négylábúakra emlékeztek az állatbarátok.

Mint ahogyan a korábbi években, idén is december 7-én, Gyertyagyújtás az Állatokért címmel rendezett találkozót a helyi állatbarátoknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Mindegyik meggyújtott gyertya lángja egy négylábúért világított. Balogh Ernő az egyesület elnöke elmondta, hogy az esemény célja az volt, hogy megemlékezzenek azokról az állatokról, akik már nem lehetnek velünk, illetve, hogy felhívják a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Hozzátette, nagyon fontos felszólalni a cicákért és kutyákért, ugyanis az állatok nem tudnak segítséget kérni, ezért kell észre venni a bajt, és a lehetőségekhez mérten, segítséget nyújtani vagy segítséget kérni.

 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete legfőbb feladata a prevenció, a megelőzés, az utcai kolóniás cicák ivartalaníttatása, valamint a fiatalok oktatása az állatok szeretetére és tiszteletére. Állatvédelmi tevékenységük szorosan kapcsolódik és illeszkedik a városban működő, más állatmentői szerepet betöltő szervezetek munkájához. Céljuk a városban javítani az állattartási kultúrát és a lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtani a négylábúaknak és a nehéz helyzetben élő, állattartó családoknak.

 

 

/kép: promenad.hu/

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: