Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A Református Ótemplomban koncertezett a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar

2018. december 10.
A Református Ótemplomban koncertezett a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar

Újra megtöltötte a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar a Református Ótemplomot, ahol a hagyományok szerint adventi koncerttel kedveskedett a zeneszeretőknek. A repertoárban az ünnepkörhöz illeszkedő művek csendültek fel, ezzel is segítve az elmélyülést és a lelki feltöltődést.

 

Immár 18. alkalommal adott adventi koncertet a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar. Idén is a jól bevált helyszínt választották, a Református Ótemplom ugyanis kitűnő akusztikával rendelkezik, ezért sem véletlen, hogy a formáció első cd-jének hanganyagát is itt rögzítették. A 26 zenészből álló együttes munkáját ebben az évben is a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai segítették.

 

-Ez egy ajándék, ami azt jelenti, hogy várva Jézus eljövetelét, az adventi ünnepkör részeként ajánljuk ezt a koncertet az összes vásárhelyi számára és természetesen azoknak is, akik ezt a műsort megnézik, akik itt vannak velünk a templomban - hangsúlyozta Kovács István őrnagy, a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar karmestere.

 

A zenekar idén is változatos műsorral nyűgözte le a közönséget, így Bach művei, hagyományos karácsonyi dallamok, a gyermekek szórakoztatására pedig ismert mesék betétdalai is felcsendültek a koncerten.

 

-Repertoárunk igen széles, hiszen a barokk korszaktól egészen a 20. századig fellelhetők azok a zeneművek, amelyeket a koncerten előadunk, még dixie muzsikával is szórakoztatjuk majd a közönséget - tette hozzá a karmester.

 

A Helyőrségi Zenekar a jól ismert karácsonyi dalokat a közönség bevonásával adta elő, ugyanis a koncert végén a hallgatóság is dalra fakadt a Református Ótemplomban.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: