Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Adventi programot indított a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság

2018. december 10.
Adventi programot indított a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság

Bűnmegelőzési akciót indított a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az adventi időszakban elszaporodó vagyoni károk visszaszorítása érdekében. Ezért fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a következő időszakban a forgalmas helyszíneken, ahol szólólapokot és praktikus tanácsokat gyűjthetnek be a vásárhelyiek, hogy az év vége valóban az ünneplésről szóljon.

 

A statisztikák szerint az adventi hetekben ugrásszerűen megnövekszik a vagyon ellen elkövetett bűncselekmények száma. A megelőzés érdekében ezért a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai tegnap délután a Kossuth téri adventi vásárban hívták arra fel a járókelők figyelmét, hogy milyen veszélyeket rejt magában az ünnepekre készülődés időszaka.

 

-Szórólapokat osztunk a lakosságnak, illetve tanácsokkal látjuk el őket. Itt volt például egy olyan hölgy, akinek a táskája hátul volt és még be sem volt cipzározva. Vele megbeszéltük, hogy ezt nem célszerű így hordani. A táskát vegye lőre és húzza össze rajta a cipzárt. Azt gondolom, hogy ezeknek a figyelemfelhívő beszélgetéseknek igenis van értelmük - mondta Mándoki Anna főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó.

 

A rendőrök nem érkeztek üres kézzel, standjuknál több olyan segédeszközt is bemutattak, majd elajándékoztak, amelyek nagy hasznára válhatnak az óvatos és előrelátó embereknek.

 

-Bár kifejezetten szórólapokkal jelentünk meg, de hoztunk kisebb ajándékokat is. Van olyan műszer, amely a táskalopást akadályozza meg. Ez általában a hölgyek körében nagy tetszést aratott, többet el is ajándékoztunk belőle. De található itt olyan eszköz is, amely akkor riaszt, amikor az ajtót kinyitja valaki. Főleg az idősebbeknél forduló elő, hogy elfelejtik bezárni a bejárati ajtót, ám ha van egy ilyen eszköz a birtokukban, akkor meg lehet előzni a besurranást, mert iszonyú hangot tud kiadni - tette hozzá a bűnmegelőzési tanácsadó.

 

A bűnmegelőzési akció a következő időszakban is folytatódik Hódmezővásárhelyen. A rendőrök nemcsak az adventi vásárban, hanem a forgalmas szupermarketekben is megtalálhatók lesznek. Ezeken a helyeken is van mit tudatosítani. Többek között azt, hogy sem a bevásárlókocsikban, sem az autóban nem szabad őrizetlenül hagyni értékeinket.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: