Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Kigyúlt a hétvégén a remény gyertyája, azaz a második láng is a város adventi koszorúján

2018. december 10.
Kigyúlt a hétvégén a remény gyertyája, azaz a második láng is a város adventi koszorúján

A Kossuth téren megtartott ünnepségen Bálint Gabriella, önkormányzati képviselő, Bán Csaba református lelkipásztor, valamit a Mária Valéria Keresztény Óvoda nagycsoportosai működtek közre, és újabb Rotary-ösztöndíjakat is átadtak.

Az ünnepek ünnepe a karácsony – idézte Assisi Szent Ferenc gondolatait Bálint Gabriella önkormányzati képviselő, mielőtt meggyújtotta a második gyertyát a város adventi koszorúján.

 

„Az advent négy hete négy nagyon fontos üzenetet jelenthet a számunkra. Az első hét jelenti a hitet, a második, amelynek küszöbén állunk és hamarosan meggyújtjuk a második gyertyát, az a remény hite. A harmadik hét az öröm hete, míg az utolsó, záró hét magáé a szereteté. Ezt az ünnepi időszakot érzéseinkben a várakozás és a szeretet jellemzi. Advent és a karácsony Jézus Krisztusról szól, akiben testet ölt a szeretet, a türelem és a megértés” – mondta Bálint Gabriella, önkormányzati képviselő.

 

Az adventi várakozás lehetőséget ad az elcsendesedésre és a másokra való odafigyelésre is – tette hozzá Bálint Gabriella.

 

A Szentírás önmagában a karácsonyt is egy csodának írja le – kezdte gondolatait Bán Csaba, református lelkipásztor. Lukács evangéliumát idézte, miszerint Jézust bepólyálva találták a pásztorok a jászolban, Mária és József, szülei óvó gondoskodásának köszönhetően.

 

„A bepólyáltság a gondviselést jelenti. Ez maga a csoda, hogy van, aki gondolt visel ránk. Illetve mi magunk is gondot viselhetünk másokra. Egy városban, egy közösségben élünk és én nagyon boldog vagyok, hogy a mögöttünk lévő hetekben sok-sok felhívást hallottam. Többek között egy beteg kisfiú felé, vagy egy olyan intézmény felé, ahol súlyos fogyatékkal élők élnek, olyanok felé, akik beszédzavarral küzdenek. Mi, megpróbálunk rájuk gondot viselni. Áldásképpen azt kívánom, hogy figyeljünk egymásra, tanuljunk meg egymásra gondot viselni” – mondta Bán Csaba református lelkipásztor.

 

A gyertyagyújtás után a Kossuth téri színpadon a Mária Valéria Keresztény Óvoda nagycsoportosainak ünnepi műsorát láthatta a közönség.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: