Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Országismereti vetélkedőt rendeztek tegnap délután a Kalmár Zsigmond Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában

2018. december 12.
Országismereti vetélkedőt rendeztek tegnap délután a Kalmár Zsigmond Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában

A fiatalok a célországok hagyományairól, kulturális sajátosságairól, ünnepeiről és történelméről mutathatták meg tudásukat.

Az idegenszakos munkaközösség kezdeményezésére idén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg az országismereti vetélkedőt a Kalmár Zsigmond Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában. Ebben az évben összesen 23 csapat mérte össze sokrétű tudását. Mivel a vásárhelyi intézményben nem csupán az Európai Unió által elfogadott nyelveket és nyelvi szinteket érhetik el a diákok, hanem megismerhetik az adott országok hagyományait, földrajzát, gasztronómiáját és kultúráját is, ezért a versenyen ezek az információk is nagy súllyal estek latba.   

 

„A nyolcadik alkalommal megrendezett eseményünk már megyei szintű. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum három vásárhelyi tagintézményén kívül Szentesről, a Zsoldos és a Pollack tagintézményből, illetve Makóról is érkeztek versenyző csaptok, a Návai tagintézményből. A verseny megszervezésében évek óta a Goethe Intézet, valamint a Német és a Svájci Nagykövetség is segít. Minden diák ajándékot kap, illetve az első három helyezett könyv és egyéb tárgyjutalomban fog részesülni.” -mondta Pap András.

 

A diákok az iskola munkaközössége által kidolgozott versenyszámokat oldották meg. Plusz pontokat szerezhettek azok a versenyzők, aki a célországra jellemző jelmezben, vagy kiegészítővel érkeztek. A szervezők az ünnepi hangulat jegyében édességgel, meleg teával és zenés produkcióval is kedveskedtek a részvevőknek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: