Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott kormányinfót Budapesten

2018. december 13.
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott kormányinfót Budapesten

Többek között a jövő évben várható nyugdíj- és béremelésekről, valamint az ellenzék előző napi parlamenti akciójáról is szó esett a mai kormányinfón, amelyet Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott Budapesten.

A nyugdíjemelésről is szó esett a sajtótájékoztatón, mely szerint jövőre 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a kormány inflációs adatok alapján hozott szerdai döntése okán. A tárcavezető elmondta, hogy a kabinetnek nyugdíjprémium kifizetéséről is döntenie kellett, ami összesen 41 milliárd forintos kiadást jelent az államnak az idei évben, és átlagosan 16-17 ezer forintot jelentett valamennyi nyugdíjasnak.

 

-          Gulyás Gergely kiemelte, a kormánynak idén tavasszal sikerült Erzsébet-utalványokkal is támogatni a nyugdíjasokat, és várhatóan a jövőben is évente egyszer sor kerül hasonlóra a magyar gazdaság jó teljesítménye esetén. Elhangzott, hogy jelentősen emelkedik az ápolónők bére, akiknek a fizetése 2012-2019 megduplázódik, majd 2022-ig további csaknem 70 százalékkal emelkedik. A miniszter kiemelte: a központi közigazgatásban átlagosan 30 százalékos fizetésemelés lesz és a honvédelmi, valamint a rendészeti igazgatási alkalmazottaknál is lesz béremelés.

 

Gulyás Gergely az ellenzék előző napi parlamenti akciójáról - az elnöki emelvényre vezető lépcsőkelfoglalásáról, hangoskodásról azt mondta: szomorú és példátlan, ami az Országházban történt,

 

-          Az ellenzék egésze tette magát nevetségessé a méltatlan, az alkotmányos rendet veszélyeztető akciójával. A kormánypárti többség azonban megőrizte a saját és a Ház méltóságát, és biztosította a parlament alkotmányos és törvényes működését – hangsúlyozta. A miniszter kijelentette: komoly, érdemi jogi vita fel sem merülhet az országgyűlési döntések törvényességével - sem a képviselői kártyákkal, sem az ülésvezető elnök helyével – kapcsolatosan. A parlamenti történéseket követő esti budapesti demonstrációról úgy nyilatkozott: alkotmányos alapjog a gyülekezéshez való jog, de ez békésen és törvényes keretek között gyakorolható.

Ami szerdán történt, törvénytelen volt, agresszív politikai aktivisták vettek részt a tüntetésen, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ami pedig súlyos bűncselekmény - fejtette ki, hozzátéve, a jelenlegi adatok szerint a rendőrség 34 embert tartóztatott le - közölte Gulyás Gergely.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: