Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Kreatív oktatóteremmel bővült a Németh László Városi Könyvtár

2018. december 13.
Kreatív oktatóteremmel bővült a Németh László Városi Könyvtár

A régi helytörténeti gyűjtemény helyén alakították ki ezt az új helyszínt, ahol különböző tematikus tanfolyamokat tartanak az intézmény munkatársai az érdeklődőknek. A felújított épületrészbe infokommunikációs eszközöket is vásároltak, valamint külön zeneszoba is gondoskodik a tartalmas kikapcsolódásról.

Az elmúlt hetekben már sikerült birtokba venniük az érdeklődőknek a Németh László Városi Könyvtár új épületrészét. A régi helytörténeti gyűjtemény és annak raktára helyén ugyanis egy úgynevezett kreatív foglalkoztató termet alakítottak ki. Az intézmény alapfeladatai közé tartozik az oktatás, amely az elmúlt 10 évben folyamatosan szerepelt szolgáltatási között, ám eddig nem volt meg hozzá a megfelelő helyszín. Ezen tudott változtatni az Emberi Erőforrások Minisztérium Operatív Programjának egy nyertes pályázata, amelynek segítségével az intézmény hátsó része teljes korszerűsítésen esett át.

 

-Közel 35 millió forint a pályázat költségvetése. Ebben az összegben nemcsak a belső felújítása és eszközbeszerzés szerepel, hanem az épületrésznek a teljes korszerűsítése is. Megvolt süllyedve az épület, szükség volt feltöltésére, a falak repedeztek. Ezenkívül a teljes tetőcserét is meg kellett oldani, mert beázott ez épületrész. Ugyanakkor kívülről is leszigetelték a falakat, valamint a nyílászárók cseréje is megtörtént, új ablakokat és ajtókat kapott ez a hely- mondta Soós Csilla a Németh László Városi Könyvtár igazgatója.

 

A pályázat október végén zárult le, november 6-tól pedig elkezdődek az első számítástechnikai és az internet alapjaival foglalkozó, ingyenes tanfolyamok az új kreatív oktatóteremben, ahol a hatékony munkát a legmodernebb eszközök segítik.

 

-Sokféle infokommunikációs eszköz áll rendelkezése az oktatáshoz. A projekt során beszereztünk 12 új asztali számítógépet, 2 laptopot, és további 12 tablettet, amelyeket nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is használnak mesefoglalkozásokon. Ezen kívül a zeneszobában bakelit lemezek lejátszására alkalmas hanglemezjátszó is található, úgyhogy valóban minden technikai feltétel adott itt. Emellett pedig nagyon szép és barátságos a környezet, jól érzik itt magukat a tanfolyamra járók. Reméljük, hogy ez a továbbiakban is hosszú ideig szolgálni fogja az igényeket – tette hozzá az intézmény igazgatója.

 

A novemberi tanfolyamok mostanra befejeződtek, de jövőre újabbak indulnak. Az intézmény több projekt keretében is vállalta, hogy több száz részvevő számára biztosít ingyenes foglalkozásokat a kreatív oktatóteremben.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: