Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A Péczely diákjai léptek színpadra a BFMK-ban

2018. december 13.
A Péczely diákjai léptek színpadra a BFMK-ban

Fantasztikus karácsonyi koncertet adott a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola Ciripelő és Ifjúsági Vonószenekara. A diákok ünnepi hangulatot varázsoltak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára, a hallgatóság legnagyobb örömére.

Az ifjú vásárhelyi vonósok minden várakozást felülmúló koncertélményben részesítették a közönséget a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott ünnepi hangversenyen. A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában két vonószenekar működik: a Ciripelő és az Ifjúsági Vonószenekar. Több mint fél éve folyamatosan készültek a fiatalok a kedd esti karácsonyi hangversenyre és összesen 37-en kápráztatták el muzsikájukkal a nagyérdeműt.

 

„Ez a mai este nagyon fontos számukra, ez egy ünnepi hangverseny lesz és igyekszünk karácsonyi hangulatot idézni a kedves közönségünknek. Ez lesz a félév első fontos hangversenye. Ez az zenekar évről évre megújul, mert a diákok elballagnak és új diákok jönnek hozzánk. Tehát ez egy új csapat és ez lesz az első összekovácsolódott koncertünk- mondta Fülöp Henrietta

 

Zongorán közreműködött Molnárné Tapolcsányi Katalin zongoraművész-tanárnő, és vezényelt Fülöp Henrietta az intézmény hegedűtanára. A Ciripelő zenekar tagjai ismert karácsonyi darabokat adtak elő az érdeklődőknek. Az Ifjúsági Vonószenekarosok előadásában Handl darabok, valamint érdekességként japán filmzenék is felcsendültek az esten.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: