Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Egymilliárd forintból korszerűsödik a hulladékgazdálkodási rendszer Hódmezővásárhelyen

2018. december 14.

Ennek keretében többek között új gyűjtőedényzetek beszerzésére van lehetőség, de bővítik a járműparkot is, többek között tömörítő gépjárművek, és konténeres autók is segítik emelni a hulladékszolgáltatás színvonalát a városban.

A hulladékgazdálkodási rendszer színvonalának növelése érdekében egy új program indult el Hódmezővásárhelyen, az önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft-vel közös konzorciumban. dr. Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Nonprofit Zrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatója tegnap délután mutatta be az projekt egyes elemeit és a megvalósulás főbb állomásait az érdeklődőknek.

 

-A KEHOP 3.2.1. pályázatban vesz részt az önkormányzat, amelynek keretében nettó 1, 1 milliárd beruházási összeget nyert hulladékgazdálkodási eszközök beszerzésére, építési tevékenység elvégzésére és további szemléletformálási tevékenység folytatására. Ezt a pályázati összeget folyamatosan fogjuk felhasználni. A mai nyitórendezvénynek az a lényege, hogy megérkeztek a nettó 403 millió forintba kerülő eszközök. Ez hat darab tömörítő gépjárművet, kettő konténeres autót jelent, plusz pótkocsit és egyéb kisebb eszközöket. Most az a legfontosabb, hogy ezek a gépjárművek már itt vannak, amelyekkel látványosan emelni fogjuk – reméljük- a helyi közszolgáltatás színvonalát- hangsúlyozta dr. Kovács Pál a Hódmezővásárhelyi Működtető-és Szolgáltató Nonprofit Zrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatója.

 

A következő időszakban új hulladékgyűjtő edényzeteket is vásárol a város, így összesen 4500 kerekes, különböző méretű műanyag kuka és 320 billenő fedelű konténer is a lakosság igényeit szolgálja majd.

 

Az önkormányzat a komplex fejlesztésre a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programból összesen 980 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A város a projekthez szükséges további 110 millió forintos önrészt az Állami Költségvetési Kedvezményezettek Sajáterő Támogatásból finanszírozza.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: