Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nyílt órára és szülői értekezletre várta ma az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara

2018. december 14.

Az intézménynek az a célja, hogy leendő hallgatói átfogó képet kapjanak az itt folyó munkáról és a szakmai képzésekről. A diákok február 15-ig adhatják le jelentkezésüket, a felvételi határidő ugyanis akkor jár le.

Mivel már javában tart a vizsgaidőszak, ilyenkor már nincsennek tanórák, ezért a mai nyílt óra külön szervezést igényelt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. Az vásárhelyi intézménybe érkezők kifejezetten ebből az alkalomból a galambtenyésztés aktuális kérdéseit járhatták körbe a témában jártas szakember segítségével. Az elmúlt időszakban az érdeklődők már több nyílt napon vehettek részt Hódmezővásárhelyen.

 

-Úgy gondoljuk, hogy a leendő hallgatók már új érkezzenek hozzánk a Mezőgazdasági Karra szeptembertől, hogy már betekintést nyertek az itt folyó munkába. Sokan ugyanis még mindig másként vélekednek a mezőgazdaságról és éppen ezért rendezzük ezeket a nyílt napokat és szülői értekezleteket, hogy az érdeklődők lássák napi teendőinket- mondta Komarek Levente a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának oktatási és közkapcsolati dékánhelyettese.

 

A Mezőgazdasági Kar a magyar és a külföldi hallgatók számára egyaránt vonzó, ezért tanulói létszáma évek óta folyamatosan növekszik. Ez a tendencia pedig annak is betudható, hogy az agrárképzés mára a rangsorban előkelő helyet foglal el, benne van első kétszázban.

 

-A Mezőgazdasági Kar portfoliója folyamatosan bővül és bővült az elmúlt időszakban is. Felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és már mesterképzésre is lehet jelentkezni. Ha valaki az agrár szakmát szeretné elsajátítani, akkor erre minden lehetősége megvan rá- tette hozzá a dékánhelyettes.

 

A diákok február 15-ig gondolkodhatnak azon, melyik felsőoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: