Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Karácsonyi koncertet adott a Péczely fúvószenekara

2018. december 14.
Karácsonyi koncertet adott a Péczely fúvószenekara

A Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Karácsonyi Fúvószenekari koncertet adott a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A diákok és tanárok együttes játéka különleges és ünnepi élményt nyújtott a hallgatóság számára.

A vásárhelyi zeneiskolában fennállása óta fúvószenekar is működik, amelyben tanárok és tanítványok egyaránt muzsikálnak. Korábban Kerekes Pál vezette a fúvósokat, majd feladatát Vágó János intézményigazgató vette át, aki így már 24 éve töretlenül azért dolgozik, hogy a közönség mindig a legtökéletesebb hangzást kapja. Ahogyan legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban is, ahol az intézmény fúvószenekara ünnepi koncertet adott.

 

„Több mint ötven tanuló és diák közreműködik a színpadon. Sokan járnak a városi zenekarba és ebbe a zenekarba is. De vannak olyanok is, akik csak nálunk zenélnek. Ez a zenekar mondhatni utánpótlás zenekara a városi zenekarnak. A cél az, hogy a zeneiskolás tanulók megismerjék a zenekarban való játék örömét, már a zeneiskolában alapfokon. Nagyon fontos azok számára, akikből később zenész lesz, ugyanis, ha nálunk nem tanulja meg az „együttjátékot”, akkor ez később sokkal nehezebb lesz neki.” – mondta Vágó János.

 

A hangszerek tökéletes megszólaltatása és harmonikus összjátéka érdekében a zenészek hetente próbáltak. Az esten felcsendültek klasszikus karácsonyi dallamok, de az Oroszlánkirály című mese ismert részletei is helyet kaptak a repertoárban, kicsik és nagyobbak legnagyobb örömére. Az fúvósok biztosították Bereczki Marianna művésztanár énekléséhez is a zenei kíséretet, amely igazán különlegessé és ünnepivé tette a koncertet. A műsort kamarazenei produkciók is színesítették, mint például az iskola szaxofon quartettje és a tanárokból alakult rézfúvós quintett is.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: