Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A harmadik láng is kigyúlt a város adventi koszorúján a hétvégén

2018. december 17.
A harmadik láng is kigyúlt a város adventi koszorúján a hétvégén

Az ünnepségen áldást Nagy Ervinné evangélikus lelkész mondott, majd az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda kicsinyei, illetve Lugasi Linett műsorát láthatták az egybegyűltek, és újabb Rotary ösztöndíjakat adtak át. A havas idő ellenére több százan voltak kíváncsiak a Kossuth téri rendezvényre.

 

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője köszöntötte a havas Kossuth téren megjelenteket a harmadik adventi gyertyagyújtáson, majd Kis Andrea mondott beszédet. „Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, a várakozás hatja át az emberek szívét” – fogalmazott az ünnepségen az alpolgármester.

 

„Ezen a vasárnapon az embernek végig kell gondolnia azt, hogy mi teszi igazán boldoggá. Ha a gyermekkoromra gondolok, akkor számomra a karácsonyok mindig azt jelentették, hogy a szeretteimmel: a nagyszüleimmel, a szüleimmel, a testvéremmel együtt lehettünk, együtt ünnepelhettünk. Ezen túlmenően nagyon fontos, hogy mi az, amit jobbá tudunk tenni esetleg a világban. Az adakozás, az ajándékozás mellett fontos az, hogy észre vegyük a körülöttünk lévő problémákat” – mondta Kis Andrea, alpolgármester.

 

A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny, mely a XXI. század legnagyobb problémája – tette hozzá Kis Andrea, alpolgármester. A rászorulók, a hajléktalanok, az egyedül élő idős emberek nem jönnek be hozzánk bekopogtatni, nekünk kell észre vennünk őket és lehetőség szerint segíteni rajtuk.

 

Nagy Ervinné evangélikus lelkész áldásában arról beszélt, hogy a várakozás időszakában fontos feladat az út építése az Úr eljövetele számára. Ez igaz hittel, szeretettel, elfogadással, csendességgel, önvizsgálattal és megértéssel lehetséges.

 

„A Mindenható Isten áldása legyen rajtunk, az adventi időszak második felében is, és legyen áldás a fellobbanó gyertya lángján is, hogy ezt a lángot, el tudjuk vinni magunkkal otthonainkba, ismerőseinkhez, munkahelyünkre, hogy tovább tudjuk adni, s egyszer majd tényleg egy nagy világosság legyen, mely megmelengeti a szíveket. Áldott adventet mindenkinek!” – mondott áldást Nagy Ervinné, evangélikus lelkész.

 

Ezt követően Kis Andrea meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát, és az Égbőlpottyant Evangélikus Óvodába járó gyerekek ünnepi műsort adtak. Majd a vásárhelyi Rotary Club és Alapítvány tagjai ismét 50-50 ezer forintos ösztöndíjakat adtak át. Az ünnepséget Lugasi Linett műsora zárta.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: