Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Immár hatodik éve osztottak meleg ételt az adventi időszak alkalmából Mindszenten

2018. december 17.
Immár hatodik éve osztottak meleg ételt az adventi időszak alkalmából Mindszenten

Nem csupán a rászorulók kaptak egy tányér húsos tarhonyát, hanem mindazok, akiknek jól esett a nagy hidegben a frissen készült, helyi étel és néhány jó szó.

Az adventi ünnep idején hatodik éve osztottak meleg ételt Mindszenten. A településen élő rászorulóknak és mindazoknak, akik elfogadtak egy kis finomságot, a helyiek kedveskedtek a hétvégén. Nem csupán azok mentek el az ételosztásra, akik rászorultak, hanem azok is, akik egy tál meleg ételre és kedves szavakra vágytak, valamint mindazok, akik egész évben együtt dolgoztak Mindszent városáért és közösségéért.

 

 

 

„Ez most inkább a szeretetről szól és arról, hogy egy közösség vagyunk és próbáljunk örömet szerezni egymásnak. Hiszen az egész rendezvény azoknak hoz boldogságot, aki adják, mert adni sokkal jobb, mint kapni. Kicsit huncutul magunknak is szerzünk örömet” - mondta Zsótér Károly.

 

Az ételosztáson az idei évben is jelen volt Farkas Sándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is. Kiemelte, hogy fontos az adománygyűjtő programok támogatása, és minél több emberhez eljussanak, hogy érezzék a rászorulók a megbecsülést.

 

 

„Sajnos ma még elég sok olyan embertársunk van a magyar társadalomban, akik vagy önhibájukon kívül, vagy a sorsuk vagy az egészségük folytán nehezebb helyzetben vannak, mint többiek. Ezért úgy gondolom, hogy fontos az önkormányzatnak és a civil szervezeteknek is segíteniük ezeken az embereken. Ezek a karácsony előtti pillanatok mindig nagyobb érzésekkel töltik el az embert. Mindig jobban szeretne segíteni, jobban szeretne adományozni, többet szeretne adni abból, ami neki van, olyanoknak, akik jobban rászorulnak ezekre a támogatásokra” – tette hozzá Farkas Sándor, miniszterhelyettes.

 

A korábbi években húsos káposztát készítettek, de idén igazi mindszenti étellel készültek a hagyományos, adventi alkalomra, ugyanis húsos tarhonyát főztek és osztottak a megjelenteknek. Az ételbe belekerült húst a Kurca-toroki Vadásztársaság ajánlotta föl. Idén is 500 adag ételt főztek és bárki repetázhatott, aki még éhes volt és ízlett neki a mindszenti húsos tarhonya.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: