Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Tartós élelmiszergyűjtő akciót tartott a Magyar Vöröskereszt

2018. december 17.
Tartós élelmiszergyűjtő akciót tartott a Magyar Vöröskereszt

Az idei évben 429 kiló élelmiszert osztottak szét a rászorulóknak Vásárhelyen. Valamint játékokkal, ruhákkal tették még szebbé a karácsonyukat a nehéz körülmények között élő családoknak.

A Magyar Vöröskereszt december első hetében, országosan 111 szupermarketben tartott tartós élelmiszergyűjtő akciót. 429 kiló tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, illetve a Nemzeti Agrárkamarától két tonna búzalisztet is kaptak. Hódmezővásárhelyre, Makóra, Szentesre és a környező településekre is jutott az adományokból. Hódmezővásárhelyen 300 kiló került kiosztásra a lisztből, míg az élelmiszerekből 429 kiló.

 

„A Magyar Vöröskeresztnek van egy hivatalos segélykérő lapja, amit egész évben fogadunk, október 31-ig. Azok, akik ezt benyújtják számunkra, a jövedelmigazolásukat csatolva hozzá, köztük szoktuk az adományokat szétosztani. Ehhez az akcióhoz csatlakozott a hódmezővásárhelyi Oldalkosár Utcai Óvoda három tagintézménye” - mondta Héjjáné Borbás Anikó.

 

Héjjáné Borbás Anikó vásárhelyi területi főmunkatárs hozzátette, hogy adományokat osztottak Óföldeákon és Makón is. Valamint Hódmezővásárhelyen, a Kozmutza Flóra Általános Iskolában is adtak a tartós élelmiszereket a Tiszta Szívvel Egyesülettel közösen, valamint játékokkal, ruhákkal is segítették a rászorulók karácsonyát szebbé tenni.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: