Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Súlyos pénzügyi-gazdasági visszaélésre került sor a tegnapi rendkívüli közgyűlésen

2018. december 18.
Súlyos pénzügyi-gazdasági visszaélésre került sor a tegnapi rendkívüli közgyűlésen

A város vezetése 170 millió forint értékben fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a Hód-Strand víztisztító művének megépítésére – mondta mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője.

Hűtlen kezelés és költségvetési csalás vétsége is felmerülhet a Hód-Strand víztisztító berendezésének önkormányzati finanszírozásával kapcsolatban. 170 millió forintra egy új költségvetési soron szerepeltetve most fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a város vezetése – sorolta a tegnapi rendkívüli közgyűlés történéseit Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján.

 

„A polgármester nem tagadta, sőt el is ismerte, hogy valóban ez történt, azzal védekezett, hogy többször is próbálta velünk ezt a költségvetés-módosításban elfogadtatni, csak a mi frakciónk, ezeket nem tárgyalta, levette a napirendről. Egyételmű a tényállás. Megállapítható az, hogy fedezet nélküli kötelezettségvállalás történt a városban, a város vezetése által 170 millió forint értékben” – mondta Hegedűs Zoltán.

 

Ez év szeptemberig kellett volna jeleznie Márki-Zay Péter polgármesternek, hogy szükség van a költségvetés módosítására, de ezt a közgyűlések napirendi pontjainak tanúsága szerint nem tette meg. Noha Márki-Zay Péter azzal védekezett, hogy többször is próbálta ezt a költségvetés módosítása kapcsán a közgyűléssel elfogadtatni, azonban a kormánypárti képviselők mindig levették ezt a pontot a napirendről. Hegedűs Zoltán rámutatott: csak a december 7-i közgyűlési anyag tartalmazta a költségvetés-módosítási indítványt, és akkor valóban elhalasztották a témát, mert tárgyalásra alkalmatlannak találták az előterjesztést.

 

„Egy dolgot érdemes tudni, hogy az önkormányzatok működéséről szóló törvény szerint, a város gazdálkodásának szabályszerűségéért a polgármester felel” – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

Ennek következményeit viselnie kell a város vezetésének. A Pénzügyi-Gazdasági Bizottságot bízta meg a képviselő-testület az ügy kivizsgálásával. A vizsgálat eredményéről a 2019. február 8-ai rendes közgyűlésen számolnak majd be. A szankciók tekintetében Hegedűs Zoltán úgy fogalmazott, hogy a feljelentéstől, a fegyelmi eljárásig terjedhet. A bizottság feladata kideríteni, hogy történt-e hűtlen kezelés vagy költségvetési csalás.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: