Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

33. alkalommal rendezte meg a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

2018. december 18.
33. alkalommal rendezte meg a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

A döntőbe összesen 14 produkció került, zömében csoportok mutatták meg tehetségüket. Közülük választotta ki az öttagú zsűri a legjobbakat és különböző díjjakkal jutalmazta őket. De ezenkívül a legsikeresebb versenyzők a jövőben folyamatos szereplési lehetőséget kapnak majd a szervező intézménytől.

Több mint három évtizede folyamatosan teret és lehetőséget ad a tehetségeknek a bemutatkozásra a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. Az erre épülő fesztivál azért pótolhatatlan, mert minden művészeti ágban lehet jeleskedni a színpadon. 

 

-Az elődöntőket november végén rendeztük meg. A zsűri összesen 14 produkciót - 2 egyéni versenyzőt és 12 csoportot - juttatott a döntőbe. Ezek a műsorszámok nagyon változatosak, hiszen a népdaltól kezdve a prózán át egészen a néptáncig, valóban nagyon sok műfaj képviselteti itt magát. Bízok benne, hogy ki tudjuk a legjobbakat választani. De már az önmagában az is nagy dolog, ha valaki már ideáig eljutott, hiszen idén is nagyon sokan jelentkeztek erre a rendezvényre, ahogyan az elmúlt években is - mondta Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

 

Ebben az évben is szakavatott zsűri figyelte és értékelte a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntős produkcióit.

 

-A zsűrit erősíti Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Kriczki Zita táncpedagógus, Halmi Zoltán néptáncpedagógus, Berei Erzsébet, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola volt igazgatója. Ő felel a zenei részért, valamint szép énekhangokat is keres. Végül én vagyok az ötödik tag. A zsűrit is úgy próbáltuk összeválogatni, hogy minél szélesebb legyen a skála - tette hozzá Varga Anikó. 

 

Egyéni kategóriában a zsűri Mészáros Bertalan produkcióját találta a legszínvonalasabbnak. A csoportok mezőnyében az Árendás Néptáncegyüttes Kiscsillag csoportja fődíjat, a Kankalin Néptáncegyüttes Kisgömböc csoportja kiemelt fődíjat, a Százszorszép Táncegyüttes Csipergők csoportja nagydíjat kapott. A csoportos zsűridíjat a Szépkorúak Tánccsoportja érdemelte ki, a csoportos különdíjnak pedig Bárdos István és Bárdos Istvánné örülhettek. Koreográfia díjat is kiosztottak, amelyet Fogarassy Judit Táncstúdiója vihetett haza.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: