Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

A falu rossza című előadással érkezett a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház tegnap este a BFMK-ba

2018. december 19.
A falu rossza című előadással érkezett a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház tegnap este a BFMK-ba

A vásárhelyi felnőtt közönség most először találkozhatott a teátrum produkciójával, mert eddig csupán a gyermekek élvezhették produkcióikat.

Egy szerelmi sokszög bonyolította a közöség életét a tegnapi előadásban, amelyet a Zenthe Ferenc Színház társulata hozott el Hódmezővásárhelyre. A probléma forrását az okozta, hogy a legtöbb női szív Göndör Sándorért, a falu rosszáért dobogott, ám az öntörvényű férfi egy olyan lányba volt szerelmes, aki nem akart az övé lenni. A főszereplő bőrébe Mikó István bújt.

 

-Egy nagyon izgalmas és nagyon jó szerepet vállalt el ebben az Örkény-féle átdolgozásban. A régen játszott Falu rosszának az átiratáról van szó. Mindenki megtalálhatja a számításait, mert megvan benne az eredeti mű, amit még Tóth Ede írt meg annak idején, majd Örkény azért tett bele egy kis fűszert és ezáltal egy kicsit más felhangot kapott ez az előadás. Éppen emiatt talán a mai nézőknek - akár fiatalok, akár idősebbek - nagyon izgalmas kikapcsolódást nyújthat ez a két óra, rengeteg tánccal, zenével, énekkel és természetesen sok-sok örkényes szöveggel - mondta Susán Ferenc rendező.

 

Ez az átirat lehetőséget adott a társulat tagjainak arra, hogy a népszínművet, valamint Örkény groteszkről és abszurdról vallott felfogását egymás mellé állítsák. Így egy vidám és elgondolkodtató darab született, amelynek sikeréhez az is hozzájárult, hogy egyből három Príma-díjas formáció is részt vesz benne.

 

-A Hrúz Zenekar is Príma-díjas, ahogyan a Nógrád Táncegyüttes is és most már büszkén mondhatom, hogy a Zenthe Ferenc Színház is megkapta a Príma-díjat. Ez pedig nem kis dolog és azt mutatja ennek a produkciónak az értékét is - tette hozzá a rendező.

 

A vásárhelyi közönség egy igazi nagyszínpadi produkciót élvezhetett tegnap este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, ugyanis mintegy 40-en közreműködtek a Falu rossza című előadásban.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: