Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Mai zárógyakorlatával fejezte be felkészülését a Magyar Honvédség KFOR Kontingensének 20. váltása

2018. december 19.
Mai zárógyakorlatával fejezte be felkészülését a Magyar Honvédség KFOR Kontingensének 20. váltása

Az alegység állományát többségében a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi katonái adják. A közel másfél hónapos felkészülés ideje alatt a katonák békefenntartói lövészeteken vettek részt, illetve különböző, az alaprendeltetésből eredő feladatokat gyakorolták be.

A KFOR erők harcászati tartalék-zászlóaljaként teljesítenek majd szolgálatot a vásárhelyi katonák Koszovóban. A helyi laktanyában megtartott mai zárógyakorlat a kint végzendő feladatok: a béke- illetve a konvencionális harcászati tevékenységre való felkészítést is magában foglalta. Ennek során a mozgásszabadság, illetve a biztonságos környezet fenntartására készült fel, de tömegoszlatási feladatokra is bevonható az alegység.

 

„Amit erősítenünk kell, az a tömegkezelési feladatokra való felkészülés. Változó, hullámzó a helyzet, ami Koszovót illeti. A hírekből szerzett információk alapján, miszerint jelen pillanatban a Szerbiából Koszóvóba beérkező árukra 100%-os vámot vetettek ki, ez egy olyan tényező, amely jelenleg feszültséget gerjeszt a szerb kisebbség vonatkozásában, ezért úgy gondolom, hogy ezekre a feladatokra alapvetően készülnünk kell” – fogalmazott Rácz Szabolcs őrnagy, a Magyar Honvédség KFOR kontingens 20. váltásának tervezett parancsnoka.

 

Rácz Szabolcs őrnagy hozzátette, elégedett azzal a teljesítménnyel, amit a katonái nyújtottak, motiváltak voltak és a kiképzési foglalkozások mozzanatain mindenhol jól szerepeltek, a felkészítésbe pedig bevonták a már korábban missziót teljesített parancsnoki személyeket is annak érdekében, hogy az minél hatékonyabb legyen. A KFOR Kontingens 20. váltását a jövő márciusra tervezik.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: