Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Élelmiszer csomagot osztott a helyi Vöröskereszt és a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány

2018. december 19.
Élelmiszer csomagot osztott a helyi Vöröskereszt és a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány

A Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola gondozottjainak a karácsonyát tette szebbé ma a helyi Vöröskereszt a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvánnyal közösen. A két szervezetnek köszönhetően 15 rászoruló család 22 kg tartós élelmiszert tartalmazó csomagot kapott.

 

A helyi Vöröskereszt és a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány tagjai ma a Kozmutza Flóra oktatási intézménybe látogattak el, hogy karácsonyi élelmiszercsomagokkal kedveskedjenek 15 családnak.

 

-A Magyar Vöröskeresztnél a decemberi hónap az adománygyűjtésről és osztásról szól. Az adományosztás december 21-én délután ér majd véget. A gyűjtés pedig a hónap első hétvégéjén kezdődött hazánk egyik nagy üzletláncában. Ebből 429 kg tartós élelmiszer gyűlt össze, illetve a Nemzeti Agrárkamarától két tonna lisztet is kapott a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete és ezt a mennyiséget természetesen a megye összes városában szétosztottuk. Ennek a két gyűjtésnek köszönhetően tudtunk itt 22 kg-os csomagokkal kedveskedni 15 családnak - mondta Héjjáné Borbás Anikó, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetHódmezővásárhely-Makó területi vezetője.

 

Annak érdekében, hogy az adományok a legmegfelelőbb családokhoz kerüljenek, a helyi Vöröskereszt a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítványhoz fordult segítségért.

 

-Mi közvetítő szervezetként veszünk részt ebben az akcióban. Megtaláltuk a csomagok gazdáját. Héjjáné Borbás Anikónak és az iskolának köszönöm a konstruktív részvételét a programban. Az intézmény választotta ki azt a 15 családot, akikhez karácsony előtt ez a nagyon gazdag, mintegy 22 kg szárazélelmiszer-csomag kerül. Azt hiszem, hogy az év bármelyik szakában jól jön a segítség, de karácsony előtt, amikor mindenki kiteszi szívét-lelkét nemcsak a fa alá, hanem a szerettei elé is az ünnepi asztalra, akkor ez a liszt és egyéb finomságok biztos, hogy nagy segítséget jelentenek. Köszönöm egyrészt a Vöröskeresztnek a felajánlást, és azt is, hogy ránk gondoltak, amikor célintézményt kerestek - hangsúlyozta Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

A karácsonyi csomagok a liszt mellett többek között konzerveket, tejet és édességet is tartalmaznak.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: