Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Süteménnyel kedveskedtek a hajléktalanszálló lakóinak

2018. december 20.
Süteménnyel kedveskedtek a hajléktalanszálló lakóinak

Adományokból biztosítják az ünnepek alatt az étkezést a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, azaz a Hajléktalanszálló mintegy 65 lakójána. A jótékonykodók között ott van a Grezsa házaspár, Maczelka Tibor, vállalkozó, Hack Zoltán és baráti köre, illetve Kenéz Heka Etelka költő - lovag is.

90%-os kihasználtsággal működik a hódmezővásárhelyi Hajléktalanszálló. Az új jogszabálynak köszönhetően könnyebb az utcán tartózkodó hajléktalanokat becsábítani, így nem tölt senki huzamosabb időt a téli hidegben a szabadban. A törvény azt mondja ki, hogy életvitelszerűen nem tartózkodhatnak a hajléktalanok az utcán, ott nem éjszakázhatnak. Így 60-65 fő alszik minden éjszaka a vásárhelyi szállón, nap közben szabadon kijárhatnak, vagy a nyitvatartás alatt tisztálkodhatnak, melegedhetnek is a rászorulók. Az Hajléktalanszálló biztosítja a lakók számára a mosás lehetőségét, de egy informatikai szoba és egy könyvtár is a rendelkezésükre áll. Ruhaadományokból az elszakadt, elhasználódott holmikat is pótolják.

 

 

„Az ünnepekre úgy állunk, hogy 14 napig kell megoldanunk ennek a 60-65 embernek az élelmezését. Hódmezővásárhelyen az élelmezés a Hajléktalanszállón úgy történik, hogy a főzőhelyek kimaradt ételeit osztjuk ki minden nap a hajléktalanoknak. Mivel ezek két hétre leállnak, ezért nekünk kell ezt megoldani. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy adományozóink vannak, akiknek a segítségével meg tudjuk vásárolni az ételeket, illetve maguk a lakók is adnak össze öngondoskodás keretében egy bizonyos összeget, amiből megvásároljuk a kellékeket és ők megfőzik maguknak az ételt. Szentestét megelőző napon Maczelka Tibor vállalkozó fog főzni a lakóinknak húslevest és sertés pörköltet. Szenteste fácán és tyúkhúsleves lesz a lakók menüje, és rakott krumplit fogunk csinálni. Ez Kovács Ildikó doktornő, dr. Grezsa István és Kenéz Heka Etelka költőnő jóvoltából fog létrejönni” – mondta Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója.

 

Kenéz Heka Etelka emellett házi süteményt is adományozott a hajléktalanoknak. Az ünnep hátralévő részében Hack Zoltán és baráti köre nyújt majd segítséget, akik két sertést ajándékoztak a Hajléktalanszálló lakóinak. Az intézmény vezetője, Korsós Sándor elmondta, hogy hosszú idő óta, minden évben segíti a baráti kör a szállóban élőket az ünnepek alatt. Emellett a Damjanich utcai pékség kenyérrel és tartós élelmiszerrel támogatja a nélkülözőket, de a Tiszta Szívvel Egyesülettől is rendszeresen kap segítséget az intézmény.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: