Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Porcicák címmel jelent meg Diószegi Ágnes kötete

2018. december 20.
Porcicák címmel jelent meg Diószegi Ágnes kötete

A művet a helyi közönség a Németh László Városi Könyvtárban ismerhetett meg. A szerző nagycsoportos óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlja mesekönyvét, mert általa sokféle tudásra tehetnek szert.

Diószegi Ágnes már kislányként is nagyon szerette a meséket. Amikor pedig eljött a továbbtanulás ideje, óvónő képzőbe jelentkezett. Majd a diploma megszerzése után, amikor a gyermekével otthon maradt, bábszínész képesítést is szerzett. 1998 és 2012 között erről szólt az élete, vagyis a mesék újra a mindennapjai részét képezték. Ötleteit szívesen vetette papírra is, első meséje az egyik helyi újságban volt olvasható, tavaly pedig első könyve is megjelent, Porcicák címmel. Ebben Lencsi történeteit tárja az olvasók elé.

 

-Ugyanolyan kislány, mint akik ma is élnek a nagyvilágban és persze itt Magyarországon is. Ugyanazok a dolgok történnek meg vele, mint a többi gyerekkel. Ő azt mutatja meg, hogyan csodálkozik rá a világra és sok mindenre. Ezek a kérdések ott vannak benne és nem mindig kap rá feleletet. De ahogyan ő erről gondolkodik, az lehetőséget ad arra, hogy a szülők is akár a saját gyerekekkel megbeszéljék ezeket a dolgokat. Ezek rázós ügyek sokszor, szó van benne betegségről, halálról és válásról is - mondta Diószegi Ágnes író.

 

Ezt a mesét Diószegi Ágnes egy pályázatra írta, amelyet nem nyert meg, de a barátok és a szakma nagy tekintélye, Vekerdy Tamás pszichológus is annyira támogatták, hogy végül sikerült egy vajdasági kiadót találnia és megjelentetnie élete első mesekönyvét. Azzal pedig, hogy a benne található illusztrációkat barátnője, Recskó Diána készítette, Diószegi Ágnesnek 25 éves álom vált valóra.

 

A szerző szerint a mesék mindennapjaink fontos része, sokféle tudást rejtenek magukban, amelyek egy-egy élethelyzetre választ is adhatnak. Ezért nem véletlen, hogy virágkorát éli a meseterápia.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: