Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Nagy az érdeklődés a Gyöngyhajú lány című Omega kiállítás iránt a szentesi Koszta József Múzeumban

2018. december 20.
Nagy az érdeklődés a Gyöngyhajú lány című Omega kiállítás iránt a szentesi Koszta József Múzeumban

A november végén nyílt interaktív tárlatot eddig több mint ötezren keresték fel. Aki még nem látta, van ideje, ugyanis egészen május végéig várja a látogatókat, a legendás magyar együttes rajongóit.

Már a megnyitás utáni tizenhetedik napon átlépte a bűvös számot az Omega kiállítás, advent harmadik vasárnapján ugyanis megérkezett az egyedülálló tárlat ötezredik látogatója a szentesi Koszta József Múzeumba. A tízéves Tóth Nova Judit, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola tanulója családjával és barátaival tekintette meg a különleges gyűjteményt, a kislányt maga az intézmény igazgatója is köszöntötte.

 

Az Omega kiállítás a fennállásának 56. évfordulóját ünneplő együttes fontos pillanatait idézi fel az 1962-es alakulástól egészen napjainkig. Nem is akárhogyan, hiszen a 950 négyzetméternyi beépített területen képeket, posztereket, az együttes tagjainak személyes tárgyait, ruháit, hangszereit láthatja a nagyközönség. Az érdeklődők az Időrablók című nagylemez több mint három és félméteresre nagyított borítóján keresztül léphetnek be a kiállítótérbe, ahol a legkisebbekre is gondoltak a szervezők. Az első teremben Omega-játszótér fogadja a gyerekeket, a moziarénában pedig a zenekarról készült dokumentumfilmeket, riportokat vetítenek.

 

Az időrendiséget követő kiállítás első terme az 1962-es indulástól az Omega Red Star from Hungary című lemezük 1968-as, londoni megjelenéséig tartó időszakát ölel fel. A következő egység a zenekar legsikeresebb korszakát, az 1970-es éveket eleveníti fel. A Léna terem azért is nyújt különleges élményt, mert műhó ropog a látogatók lába alatt, a kiállítótérben pedig egy százéves orosz szánt, egy trojkát is elhelyeztek. Az Új Babilon terem a 80-as évektől a jelenig tartó korszakról szól és ott láthatók az együttes legsikeresebb koncertjeinek felvételei is.

 

A tárlatot a Koszta József Múzeum szakemberei állították össze, együttműködve a zenekar tagjaival. Ez az anyag jövő év május végéig tekinthető meg Szentesen, majd a tervek szerint innen az ország több városába is elviszik.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: