Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Népszerű a KRESZ- és nyevizsgadíjakra igényelhető támogatás

2018. december 21.
Népszerű a KRESZ- és nyevizsgadíjakra igényelhető támogatás

A Családok évében 30 ezer fiatalnak térítették már vissza a nyelvvizsgadíját, továbbá 10 ezren kaphatták vissza a sikeres KRESZ-tanfolyam és vizsga díját a meghatározott összegig - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára még a hét elején Budapesten.

A kormány célja az, hogy a magyar fiatalok tudása minél versenyképesebb legyen, és hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon és az életben – hangsúlyozta Novák Katalin. Majd arra emlékeztetett, hogy januártól volt lehetőség a nyelvvizsgadíj visszatérítésére azoknak, akik sikeres - írás- és szóbeli - nyelvvizsgát tesznek, legalább középfokon. Eddig legtöbben, a támogatottak 78 százaléka angolból vizsgázott, de népszerű nyelv a német is.

 

-Csak az idei évben 30 ezer fiatalnak tudtunk segíteni nyelvvizsgához jutni. Azt is hozzátenném, mert ezt csak kevesen tudják, hogy akkor is jogosult a fiatal a nyelvvizsgadíjának visszafizetésére, hogyha már valamilyen nyelvből van nyelvvizsgája. Minden fiatal számára egyszer visszatérítjük a sikeres nyelvvizsgadíját, amennyiben még nem töltötte be a 35. életévét. További 10 ezer fiatal KRESZ vizsgadíj visszatérítésben is részesült - mondta Novák Katalin, az emberi Erőforrások Minisztérium család - és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

Novák Katalin azt is felidézte, hogy a kormány július 1-jével tette lehetővé a KRESZ-tanfolyam, illetve a vizsga díjának a visszatérítését, amely a tantermi, de akár az online formában elvégzett tanfolyamra is kérhető.

 

Míg a KRESZ-tanfolyam és vizsga esetén legfeljebb 25 ezer forint, addig a sikeres nyelvvizsgadíj-visszatérítés összege legfeljebb 34 500 forint lehet.

 

Az államtitkár azt hangoztatta, bízik abban, hogy a fiataloknak szóló két támogatási forma népszerűsége töretlen marad.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: