Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Határozatképtelenség miatt berekesztették a péntek délelőtti közgyűlést a Városháza dísztermében

2018. december 21.
Határozatképtelenség miatt berekesztették a péntek délelőtti közgyűlést a Városháza dísztermében

A költségvetés módosítása nélkül elveszik a tankerület által biztosított 20 millió forint a Varga Tamás Általános Iskola ebédlőjének felújításához – mondta a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter. Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője szerint viszont a közgyűlésnek nem a Varga Tamás iskola ebédlőjének felújítása lett volna a fő témája, hanem a 170 milliós költségvetési csalás legalizálása, amelyet a strand víztisztító berendezésére fordítana a városvezetés.

Az ülésen Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea szocialista alpolgármester, Hegedűs Zoltán Fidesz-frakció vezető, Nagy Ernő szocialista és Molnár Lászlóné jobbikos képviselő jelent meg, így az határozatképtelen volt. Márki-Zay Péter az ezt követő sajtótájékoztatóján elmondta, a költségvetés módosítása nélkül a Varga Tamás Általános Iskola ebédlő felújításához elveszik a tankerület által biztosított 20 millió forint, ugyanis a támogatás csak idei kötelezettségvállalásra áll rendelkezésre. Az átcsoportosítás nélkül ez nem történhet meg - tette hozzá a polgármester. A strand 170 millió forintos víztisztító berendezésével kapcsolatban elmondta: ez évente 100 millió forintos megtakarítást hozna, és a fejlesztéshez költségvetési átcsoportosításra lenne szükség.

 

„Ez a 170 millió forintos beruházás biztosítja azt, hogy a strand az Alföldvíznek fizetett ivóvízként megvásárolt víz helyett a saját kútjának fejlesztésével egy víztisztító berendezés és a szükséges csővezetékek, szivattyúk telepítésével a saját kútjából jövő vizet tudja felhasználni. A csapadékvíz-elvezető rendszerbe történő medence leürítéssel összességében évi százmilliós megtakarítást érjen el” – mondta Márki-Zay Péter, polgármester.

 

Ezt azonban a Fidesz nem szavazza meg, és költségvetési csalással vádolnak – mondta a polgármester - holott a pénz belügyminisztériumi támogatásból megvan, csak egy másik költségvetési soron. Így nincs szó fedezet nélküliségről. Az előző városvezetés 2016 decemberében szintén így vállalt kötelezettséget erre a beruházásra – fejtette ki Márki-Zay Péter, polgármester.

 

Hegedűs Zoltán is sajtótájékoztatót tartott az elmaradt közgyűlés után. A frakcióvezető úgy véli, a polgármester lába alatt ég a talaj, és a közgyűlésnek nem a Varga Tamás Iskola ebédlőjének felújítása lett volna a fő témája, hanem a 170 milliós költségvetési csalás legalizálása. Hétfőn volt egy egyeztetés az ebédlővel kapcsolatban, és akkor Márki-Zay Péter azt mondta, nem szükséges a beruházáshoz módosítani a költségvetést, hanem megoldják másképp. Most pénteken már mást mond.

 

– A Fidesz nem lesz bűnrészes – tette hozzá Hegedűs Zoltán - megvárjuk a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság vizsgálóbizottságának eredményét, és aztán meglátjuk, mit tehetünk az ügyben. Ez egy nagyon súlyos bűncselekmény, ugyanis a polgármester úgy vállalt kötelezettséget a beruházásra, hogy arra nem volt meg a szükséges pénz – mondta Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakcióvezetője – olvasható a promenad.hu tudósításában.

 

 

/kép: promenad.hu/

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: