Online adás
2019. augusztus 21. Szerda - Sámuel napja van

Legújabb munkájukat mutatták be Löwey Lilla és Váradi Péter Pál a vásárhelyi könyvtárban

2012. november 13.
Legújabb munkájukat mutatták be Löwey Lilla és Váradi Péter Pál a vásárhelyi könyvtárban

Legújabb munkájukat, az Álom a vár alatt, és az Aranyosszék és vidéke című albumukat mutatták be Löwey Lilla és Váradi Péter Pál a vásárhelyi könyvtárban. A szerzőpárosnak az a célja, hogy Erdély szépségeit és értékeit megismerje a közönség.

Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla szinte már hazajárnak Hódmezővásárhelyre, hiszen az elmúlt évek során számos olyan albumot mutattak be itt, amellyel Erdély tájait és jellegzetességeit próbálták közelebb hozni az olvasókhoz. Az erdélyi gyökerekkel büszkélkedő szerzőpáros folyamatosan dolgozik, így újabb és újabb kötetek kerülnek ki kezeik nyomán. Mivel idén van Áprily Lajos születésének 125. évfordulója, ezért ebből az alkalomból a költő életművét is feldolgozták, melyben versek és fotók is helyet kaptak.

 

A szerzők a Székelyföld honismereti fotóalbum sorozatuk utolsó kötetét is elhozták a vásárhelyi közönségnek.  Az Aranyosszék és vidéke című munkájukban olyan nevezetes helyeket vonultattak fel, mint Torda, a Tordai-hasadék, Torockó és az aranybányájáról elhíresült Verespatak.

 

A vásárhelyi könyvtárban a könyvek mellett a vendégek egy 2013-as falinaptárt is bemutattak Nyírő József emléklapok címmel. Az író halálának jövőre lesz a 60. évfordulója és szerzők szeretnék a róla kialakult téves képet megváltoztatni.

 

A házigazda most is Berényi Károly volt, aki közel száz éves Áprily Lajos kötettel érkezett, amely a családi könyvtár egyik ékessége.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: