Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Gyakorlati tréningsorozatot indított a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány

2014. január 22.
Gyakorlati tréningsorozatot indított a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány

A Bethlen Gábor Gimnáziumban tartott foglalkozássorozat legutóbbi állomásán a születésszabályozásról és a családtervezésről hallhattak a kamaszok.

Egy egészségfejlesztési pályázat keretében a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, 10 millió forintot nyert gyakorlati tréningek megvalósítására. Az elmúlt három hónapban 20 foglalkozást tartottak. Az interaktív előadások a 12-18 éves korosztálynak szólnak. Tegnap életvezetési kompetenciák elsajátítása volt a cél, egy gyakorlati tréning keretében.

- Ez a témakör egy ötalkalmas gyakorlati tréningsorozat, ahol most az első találkozót tartja meg Tóthné Molnár Ágnes, biológia szakos tanárnő. A téma a születésszabályozás, családtervezés. A foglalkozások mottója: „Minden gyerek, várt gyerek legyen."
A televízióban és az interneten olyan témákkal találkoznak, mint például a szexuális élet, minek kapcsán jó, hogyha felvilágosultak. Ez lányokra, fiúkra egyaránt áll, tehát itt vegyesen vannak jelen gyerekek - mondta Berényi Gabriella, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány önkéntes segítője.

Az életvezetés témakörhöz kapcsolódóan az elkövetkezendő foglalkozások alkalmával szót ejtenek a fogamzásgátlásról és családtervezésről, de beszélnek az egészséges táplálkozásról a dohányzás és drogproblémákról, illetve stressz kezelő klubfoglalkozásokon és több gyakorlati tréningen is részt vehetnek az érdeklődő fiatalok. A cél egészségesebbé és öntudatosabbá tenni a gyerekeket. A program helyszínéül a Bethlen Gimnázium szolgál, de június végéig a város minden általános és középiskolájából várják a diákokat a rendszeres időközönként megtartott foglalkozásokra.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: