Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Életvezetési kompetenciákat fejlesztő foglalkozástartottak tegnap a Bethlen Gábor Gimnáziumban

2014. január 15.
 	Életvezetési kompetenciákat fejlesztő foglalkozástartottak tegnap a Bethlen Gábor Gimnáziumban

Az érdeklődők szakember segítségével az önismeret témakörét járták körbe, hogy a megszerzett információk birtokában könnyebben tudjanak boldogulni az életben.

Folytatódott a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány több mint kilencmillió forintos egészségfejlesztési programja a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban. A második klubfoglalkozáson a fiatalok játékos formában ismerkedtek meg az életvezetési készségekkel és vizsgálták meg az énkép kibontakozását.

 

- Van egy háromlábú szék, amely révén a képességet, az elismertséget és a mások által formált véleményt fogjuk meghatározni. Ha ez a háromlábú szék stabil alapokon áll, a három láb ki van egyensúlyozva, akkor az önbizalom megfelelően kialakul egy fiatalnál – mondta Nagyné Lekrinszki Dóra, a Bethlen Gábor Református Gimnázium iskolavédőnője.

 

 

A szakember szerint a nem megfelelő önismeret számlájára írható az is, hogy egyre több fiatalnak van káros szenvedélye, a dohányzástól kezdve a drogfüggőségen keresztül egészen a túlzott szexuális érdeklődésig. Ezért fontos, hogy a tanulók még időben kapjanak segítséget és tájékoztatást.

 

- Fontos a diákok pozitív önértékelésének kialakítása, mert így könnyebben tudnak majd boldogulni az életben. Ha ezekhez az információkhoz hozzájutnak, nem biztos, hogy tanórai keretek között, inkább klubfoglalkozások során, amely nem kötelező, az jön, aki szeretne, mindenki önként választhatja ezt a lehetőséget. Azt gondolom, ezeket az ismereteket, információkat később is kamatoztathatja - tette hozzá az iskolavédőnő.

 

Az egészségfejlesztési programnak még további nyolc klubfoglalkozása lesz, ahol minden alkalommal má-–más téma kerül majd terítékre.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: