Online adás
2019. április 24. Szerda - György napja van

Várakozáson felüli volt az érdeklődés a teljesítménytúra iránt

2011. szeptember 05.

Idősek, fiatalok, kisgyermekes családok is részt vettek a mártélyi természetvédelmi területen megrendezett I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrán. Több mint 200 résztvevő rajtolt a városi tanévnyitóhoz kapcsolódó rendezvényen.

 

 

Jókedvű társaság gyülekezett szombat délelőtt a Bodnár Bertalan Természet-és Környzetvédelmi Oktatóközpont előtt, a 27 kilométeres túra rajtvonalánál. Voltak akiket a versenyszellem hajtott, de sokan egy kellemes túrázási lehetőséget láttak a rendezvényben. A rendelkezésre álló négyórás szintidő alatt kényelmesen lehetett teljesíteni a távot, az indulóknak a terepviszonyok és a táj szépsége sem mindennapi élményt nyújtott.

 

- Már többször végigjártuk ezt a távot, de nem problémás. Van egy kisebb szakasz ahol száz- kétszáz méter hosszan tolni kell majd a biciklit, mert nagyon homokos a talaj, de nem lesz vele gond - mondta Forrai Béla versenyző.

 

Az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúra ötlete a helyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klubtól származik, amelyet az önkormányzat szervező munkával segített, így végül több mint 200 biciklis indult neki a távnak. A kezdeményezők szándéka egyértelmű volt.

 

- A kerékpárosok és a mozgásra vágyók összegyűjtése. Szeretnénk megmutatni ezt a gyönyörű természetvédelmi területet és bíztatni mindenkit, hogy ezt a lehetőséget minél inkább használjuk ki, mivel nincs messze Vásárhely. Ha valaki a mai nap a városból elindult kerékpárral és hazaér a túra után, akkor kb. 50- 55 kilométert tesz meg - mondta Kruzslicz Imre szervező, a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub vezetője.

 

A résztvevők mindegyike az ezer forintos nevezési díjjal a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványt támogatta. A szervezők megtettek mindent a jó hangulatért, a tervek szerint jövőre is lesz kerékpáros teljesítménytúra a mártélyi üdülőterületen.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: