Online adás
2019. június 24. Hétfő - Iván napja van

Életvezetési kompetenciákkal kapcsolatos előadást tartottak tegnap a város fiatalsága számára

2013. november 28.
 	Életvezetési kompetenciákkal kapcsolatos előadást tartottak tegnap a város fiatalsága számára

Az előadás egy többalkalmas egészégfejlesztési program része, amelyet a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány indított útjára.

Egy több állomásos egészségfejlesztési program megvalósításába fogott a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány nemrégiben. A kezdeményezés megvalósítására közel 10 millió forintot nyert a szervezet, amelyből csoport és klubfoglalkozásokat tartanak a városban élő kamaszok számára. Rendszeres gyakorlati tréningekre és prevenciós előadásokra kerül sor szakemberek bevonásával. A foglalkozásoknak a Bethlen Gábor Gimnázium ad otthont. Tegnap életvezetési kompetenciákkal kapcsolatos előadást Nagyné Lekrinszki Dóra iskolavédőnő vezette, aki egy közel két évtizede kidolgozott programot mutatott be.

- Korábban is működtek már ezek a programok a gimnáziumban és a város más intézményeiben is. Most egy újabb lehetőség nyílt bemutatták ezt a programot - mondta Nagyné Lekrinszki Dóra iskolavédőnő.

A korábbi egészségfejlesztő előadásokkal szemben ez nem csak egy ismeretterjesztésről szól, hanem készségfejlesztésről és a megfelelő attitűd kialakításáról is. A szakemberek rájöttek, ez szükséges ahhoz, hogy a fiatalok alkalmazzák is a hallottakat későbbi életük során.

A program összetett és több témát ölel fel. Többek között önismeret, személyiségfejlődés lépések valamint, hogy döntéshelyzetekben tudjunk nemet mondani - ezekről beszélek.
Szó lesz azonban a családi életre nevelésről, AIDS, alkohol és dohányzás prevencióról is - tette hozzá a szakember.

Az iskolavédőnő előadását, helyzetgyakorlatokkal és különböző szemléltetőeszközökkel színesítette azért, hogy a fiatalok számára kézzelfoghatóbbak és maradandóbbak legyenek az átadott információk.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: