Online adás
2019. július 18. Csütörtök - Frigyes napja van

Kétszáz fiatal egészségügyi állapotfelmérését végezték el a Cseresnyés Kollégiumban

2013. november 26.

„A 12 – 19 éves korosztály viszonylag jó egészségi állapotban van” – mondja a vizsgálatot végző szakember, aki mindössze négy rendellenes vércukorszint-értéket szűrt ki a vizsgálatok során.

A Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány több mint kilencmillió forintot nyert egészségfejlesztési programjának megvalósítására. Ennek keretében többek között egészségügyi felméréseket is folytatnak. A TÁMOP pályázat keretében ma délután a Cseresnyés Kollégiumban harmadik alkalommal végeztek szűrővizsgálatot. Összesen kétszáz 14 és 19 év közötti fiatal testtömeg-indexét, testzsír-értékét, valamint vércukorszirtjét határozták meg.

- A 12 - 19 éves korosztály viszonylag jó egészségi állapotban van, de ez az az életkor, amikor a szervezet regeneratív állapotban van. Fiatalok, regenerációra képes minden szervük, viszont ez az az életkor is, amikor megalapozzák, hogy 20 éves kor fölött, fiatal felnőttkorban bizonyos betegségek felszínre kerüljenek vagy kialakuljanak - mondta dr. Borda Stefánia gyermekgyógyász, iskolaorvos.

A szűrőprogram célja, hogy a gyerekek felelősséget érezzenek a saját egészségükért, és tegyenek a betegségek megelőzéséért.

Az eddigi mérések során az iskolaorvos négy kiugró vércukor értéket talált, ezekben az esetekben életmód tanácsokkal látta el, és a megfelelő szakorvoshoz irányította tovább a betegeket.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: