Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Versmondó versenyt rendeztek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

2014. november 12.
Versmondó versenyt rendeztek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai a jövő júniusban Erdélybe kirándulnak a Határtalanul pályázat keretében. Erre a programra ma délután versmondó versennyel hangolódtak rá a diákok. A városi intézményekből érkezett 5-8. osztályosok ugyanis határon túli költők verseit szavalták.

Erdélyország – Tündérország címmel tartottak versmondó versenyt a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. A fél évszázados jubileumi tanév tiszteletére a szavalóversenyt két kategóriában az 5-6. illetve a 7-8. osztályos diákoknak rendezték meg, amelyre 26 hódmezővásárhelyi általános iskolás jelentkezett.

 

 

„Iskolánk a Határtalanul pályázatban nyert. Tanulóink, a hetedik évfolyamosok a tanév végén fognak Erdélyországban, egy különleges utazásban részt venni, és így ezzel összekapcsolódott a két téma, és úgy gondoltuk, hogy egy Erdélyország – Tündérország elnevezésű versennyel egyrészt a jubileumi tanévnek is adózunk, másrészt kapcsolódunk, mintegy ráhangolódásképpen a Határtalanul programhoz” – mondta Forrainé Kószó Györgyi, az iskola igazgatója.

 

A nevezés feltétele volt, hogy határon túl élő szerzők verseiből válogathattak a gyerekek, az elbírálásnál pedig figyelembe vették a tiszta beszédet, az előadásmódot és azt, hogy az irodalmi mű mennyire találkozott tolmácsolója személyiségével. Tésik Anna Kamilla Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz című költeményével készült a megmérettetésre.

 

 

„Arról szól az egész, hogy először el akarja küldeni a szeretteit az illetőt, de magáról azt állítja, hogy itt marad a hazájában, mert egy ponton már valamit nagyon akaratosan szeret az ember” - mondta Tésik Anna Kamilla.

 

A nyertesek könyvjutalomban részesültek a diákönkormányzat támogatásával. 

 

Erdélyország Tündérország versmondó verseny eredményei:

 

5-6. évfolyam:

 

I. helyezett: ANTAL MÁTÉ

BETHLEN GÁBOR REFORMÁTUS GIMNÁZIUM. 

Felkészítő: MARÓTI MARIANN

 

II. helyezett: TÖRÖK BEÁTA

VARGA TAMÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Felkészítő: Vicsainé Kabók Ibolya

 

III. helyezett: JUHÁSZ MÁRK

KERTVÁROSI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Felkészítő:KENDINÉ KIS ILONA

 

IV. helyezett: SOÓS ADÉL VILLŐ

KERTVÁROSI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Felkészítő: BAJNÓCZINÉ RÁCZ ÉVA

 

 

 

7-8. évfolyam:

 

I. helyezett: TÉSIK ANNA KAMILLA

LISZT FERENC ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Felkészítő: PINTÉR ERIKA

 

II. helyezett: BUZÁS ÁDÁM

LISZT FERENC ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Felkészítő: KONCZOSNÉ NAGY-NÉMEDI GABRIELLA

 

III. helyezett: FORRAI FANNI

BETHLEN GÁBOR REFORMÁTUS GIMNÁZIUM. 

Felkészítő: KISSNÉ KUN MÁRTA

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: