Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Felvételi tájékoztatót tartottak a Németh László Általános Iskola és Gimnáziumban

2014. november 21.
Felvételi tájékoztatót tartottak a Németh László Általános Iskola és Gimnáziumban

Amint arról korábbi híradóinkban beszámoltunk, egész héten nyílt tanítási napokra várta a szülőket és a gyerekeket a Németh László Általános Iskola és Gimnázium. Ennek zárásaként tegnap este az intézmény igazgatója a zsúfolásig megtelt aulában tartott felvételi tájékoztatót.

20 éve indult a gimnáziumi képzés a Németh László Iskolában. A 20. éve megtartott nyílt napokon a leendő diákok és szüleik nemcsak az órákon vehettek részt, de még a szünetekben is különböző programokkal várták az érdeklődőket. A tegnapi felvételi tájékoztatón Árva László igazgató bemutatta a két gimnáziumi képzésüket, a hat osztályost és a hat + egy osztályost, valamint beszélt arról is, hogy - bár korlátozott mértékben -, de 8. osztályt végzett tanulókat is tudnak felvenni.

 

 

Fontos lesz végigzongorázni azt az eljárásrendet, amellyel a gyerekek bekerülhetnek a gimnáziumba: hogy milyen felvételi eljárás van, ezeknek mik a határidői, amelyeket figyelembe kell venni, mert akár jogvesztő hatályúak is lehetnek. És hát ebben az évben kicsit rendhagyó módon, készülünk erre a mai estére, hiszen február elsején adták át a Gyulai József Természettudományos Műhelyt, amely reményeink szerint egyik legnagyobb vonzereje lehet ennek az intézménynek.

 

A felvételi tájékoztatón végül a szülők előtt egy gimnazista diák kísérletet mutatott be. Árva László elmondta: ezt azért tartotta nagyon fontosnak, mert a szülők láthatták, hogy 11. korára hová juthat el egy diák, ha ezt az iskolát választja.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: