Online adás
2019. szeptember 21. Szombat - Máté napja van

Öregdiák találkozót tartottak a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában

2014. november 24.
Öregdiák találkozót tartottak a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában

A Gyulai József Természettudományos Műhely projektjének egyik záró rendezvényeként pénteken öregdiák találkozót tartottak a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában.

A természettudományok területén munkálkodó régi diákok közül négyen érkeztek a múlt pénteken a Németh László Gimnáziumba, hogy előadások keretében számoljanak be a diákoknak a saját szakterületükön szerzett tapasztalataikról. Dömötör Orsolya gyógyszerészkutatóként tevékenykedik, Kocsis Dávid építő mérnök, Gajzer Tünde a General Electic munkatársa, a legfiatalabb vendég pedig Benyhe András orvostanhallgató volt. A negyedéves medikus különféle kutatásokban vesz részt, ő elsősorban arról beszélt az érettségi előtt álló fiataloknak, hogy a pályaválasztás előtt milyen szempontok szerint válasszanak maguknak szakterületet.

 

 

„Legfontosabbnak az érdeklődést tartom. Nem kell feltétlen a legtökéletesebb helyet kiválasztaniuk most, viszont nyomást se kell, hogy érezzenek, ha nem tudnak választani. Aki nem tudja, mihez kezdjen, az inkább várjon egy picit, hogy merre menjen. Akit pedig érdekel valami, az foglalkozzon azzal, mindaddig, amíg az érdeklődését kielégíti az a valami, vagy az az egyetem. Én az orvosival nagyon jól jártam annak ellenére, hogy nem gyógyító orvosnak készültem, csak érdekelt az ember, mint egységes lény” – mondta Benyhe András.

 

A fiatal gimnázium első végzettjei rövid idő alatt sikeres pályafutást tudhatnak magukénak, ez rendkívüli büszkeség az iskola számára – mondta Árva László igazgató.

 

 

„Visszaigazolja azt a munkát, és egészében véve azt a szellemiséget, amit ebben az iskolában képviselni kívánunk. És fontos példamutatás azok számára, akik a következő években lesznek döntési helyzetben, hogy ebbe érdemes energiát befektetni, sőt másként nem is lehet, hiszen, akinek tehetsége, indíttatása van ehhez, annak fontos a természettudományok tanulása és nagyon nyitott pályák állnak előttük” –tette hozzá Árva László.

 

Az intézmény az elmúlt évben nyitott a természettudományok felé. Az egyik gimnáziumi osztály már emelt szinten vehet részt ebben a képzésben. Itt a laboratóriumi és tapasztalati kísérleti munka is nagyobb szerepet kap, amelyet csoportbontásban tanulhatnak a gyerekek.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: