Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Nyílt napot tartottak az óvodapedagógusok számára a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

2014. december 04.
Nyílt napot tartottak az óvodapedagógusok számára a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

Komplex bemutató órával, kerekasztal beszélgetéssel és szakmai konzultációval várták a vásárhelyi intézmények óvodapedagógusait ma a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába.

„Így tanulunk mi!” címmel tartottak nyílt napot a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. A városi intézményekből érkezett óvodapedagógusok komplex tanórákon kísérhették figyelemmel, hogy az óvodásokból milyen iskolásokká fejlődtek kis növendékeik.

 

 

„A kollégáim komplex órákkal készültek, azért neveztük így el őket, mert a tanítási órán nem csak egy-egy tantárgy jelenik meg, hanem több tantárgy is helyet kap. Például a matematika órán az énekbe is egy kicsit betekintenek, vagy a magyar órán a környezetismeretbe, tehát inkább egy átfogó képet próbálunk nyújtani a gyermekekről.

Mindig egy kis ajándékkal is készülünk, hiszen a gyerekeknek is különleges élmény, hogy az óvodából érkeznek az óvó nénik” – mondta Forrainé Kószó Györgyi.

 

Az iskolában meghatározó a zenei nevelés szerepe, nemcsak az énekórán kerül elő a ritmus, a tánc, a mozgás – ebből is ízelítőt kaphattak az óvónők. A bemutató órát kerekasztal beszélgetés követte.

 

 

„A difer mérések tapasztalatait szoktuk ilyenkor egymással megosztani, hiszen az óvodában is történt egy ilyen fejlődésdiagnosztikai mérés, illetve ezt az iskolában is elvégeztük, ebben az évben már internetes formában, és azt gondolom, hogy ebben is lehet egy konzultáció. A módszertani kultúrában igyekszünk az óvodához hasonló elemeket megvalósítani a tanítás során. A játékosság, az apró lépésenként haladás, a tevékenységközpontúság mind-mind az óvodához hasonló” – Forrainé Kószó Györgyi.

 

A nevelési törvény a ritka kivételektől eltekintve hat éves kortól írja elő a tankötelességet, ez is módszertani megújulást követelt a tanítóktól, hiszen fiatalabb gyerekekkel kell dolgozniuk, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a páros illetve a csoportmunkára is.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: