Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Bűnmegelőzési társasjátékkal játszhattak a diákok a Liszt Ferenc Általános Iskolában

2014. december 17.
Bűnmegelőzési társasjátékkal játszhattak a diákok a  Liszt Ferenc Általános Iskolában

A Liszt Ferenc Általános Iskola felső tagozatos diákjainak játékos bűnmegelőzési tájékozatót tartott ma a helyi rendőrkapitányság. Egy speciális bűnmegelőzési társasjátékot mutattak be számukra, amely a mindennapi élethelyzetekre való megfelelő reagálást tanítja a fiataloknak.

Lépésről-lépésre a biztonságért címet viselő társasjátékot mutatott be a helyi rendőrkapitányság munkatársa a Liszt iskolában ma délelőtt. A játékot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai dolgozták ki és alkották meg. A társasjáték egy komplex fejlesztési csomag, ami a mindennapi életbe felmerülő veszélyhelyzetekre való reagálást, valamint a szabályok megismerését segíti elő. A gyerekek egyben a játék által betekintést kaphatnak a rendőrség balesetmegelőzési programjába is.

 

-A játék egy napot dolgoz fel. A gyermeket az otthonról való elindulástól a hazaérkezésig kalauzolja végig, ugyanígy a játékos kedvű felnőttek is használhatják. Korcsoportonként kártyákat tartalmaz, amelyek a tudást bővítik. A kábítószer és az ittas vezetésveszélyeire is felhívja a figyelmet, illetve fejleszti a környezettudatos magatartást, de az egészséges életmódot is előtérbe helyezi a játék. A kisebbeknek kirakós játék kötheti le a figyelmét. A játék illusztrációit Németh György készítette, nagyon szépen kivitelezett játékról van szó – mondta dr. Mándoki Anna.

A szegedi általános iskolákba már bemutatásra került a figyelemfelhívó társasjáték. A rendőrök a vásárhelyi általános iskolákat a napokban ajándékozzák meg a bűnmegelőzési játékkal, amelyhat éves kortól használható.A cél a játszva tanulás.

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: