Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Városi Versmondó Versenyt rendeztek a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában

2015. április 01.

„A jó vers mélyen a lelkünkig hatol” – mondta a Városi Versmondó Verseny megnyitóján Forrainé Kószó Györgyi, a házigazda Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola igazgatója. A megmérettetésen két kategóriában mintegy negyven diák szavalta kedvenc verseit.

Városi Versmondó Versenyt rendeztek tegnap a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. Az első – második, illetve a harmadik – negyedik osztályosok kategóriájában is 20 – 20 tanuló jutott be a megmérettetésre a város valamennyi általános iskolájából. A versválasztásban nem volt megkötés, de jellemzően 21. századi magyar szerzők költeményeit hozták a szavalók a próbatételre.

 

„Inkább ezeket a játékos, szójátékokkal, rímekkel teli verseket választják, Bartos Erika, Varró Dániel versei kerültek elő, tehát a hangzás, a vers vicces, humoros oldala érinti meg jobban a gyerekeket” – mondta Rostás Istvánné a verseny szervezője, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola alsós munkaközösségének vezetője.

Mindkét korcsoportból az első három helyezett jutott tovább az árpilis 14-én megrendezésre kerülő szentesi megyei versmondó versenyre.

 

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: