Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Az Alföld értékeit mutatták be a Liszt Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola első osztályosai

2015. április 30.
Az Alföld értékeit mutatták be a Liszt Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola első osztályosai

Az Alföld került terítékre legutóbb a Magyarország az én hazám című projekt keretében a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A programsorozat utolsó állomására az első osztályosok készültek.

Dalokkal, versekkel, táncokkal jelenítették meg az alföldi tájegységet és értékeit tegnap a Liszt Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola első osztályosai. Mintegy félszáz diák vett részt a Magyarország az én hazám című projekt utolsó előadásán. A programsorozat még a tanév elején elkezdődött, amelynek keretében az alsó tagozatosok osztályonként más- más régiót mutattak be társaiknak és a szülőknek. Azért a legkisebbek kerültek a legvégén sorra, mert így nekik is volt idejük belerázódni az iskolás életbe és bővíteni tudásukat.

 

-          Nagyon nehéz egy alsó tagozatos gyermeknek Magyarországról, a hazafiságról, a hazánkhoz való hozzáállásról valamit is tanítani. Szerintem ez egy rendkívülien jól sikerült projekt. Pont ezeknek a céloknak a teljes aktivitással való megvalósítása miatt, hiszen tevékenyen részt vettek benne a gyerekek, mert ők maga mutatták be, másrészt a társaiktól is megtudták az érdekességeket- mondta Forrainé Kószó Györgyi a Liszt Ferenc Ének –Zenei Általános Iskola igazgatója.

 

A számos kompetencia fejlesztésére is alkalmas projektmunka egyáltalán nem ismeretlen a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskolában, hiszen eddig is több témát dolgoztak fel így a gyerekek, sőt erre a következő időszakban is lesz lehetőségük. Az intézmény udvarán található közel 120 éves tölgyfa köré is projekt épül még májusban.


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: