Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Erdélybe látogatnak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai

2015. május 13.
Erdélybe látogatnak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola egymillió-háromszázhatvanezer forint támogatást nyert a Határtalanul pályázaton, amelyből az intézmény hetedik évfolyama, negyven diák kísérőtanáraival együtt, június 2-5-éig vehet részt tanulmányi kiránduláson Erdélyben. Így itt ünnepelhetik majd a Nemzeti Összetartozás Napját.

Az utazás előtt rendhagyó projektnappal hangolódtak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai erdélyi kirándulásukra, ugyanis ezúttal vetélkedőt szerveztek a számukra a pedagógusok. Az 5 fős csapatok egy előre megadott 4-5 oldalas ismertető alapján készülhettek fel a Határtalanul programra, a témák között pedig szerepelt például Ady vagy Kölcsey életútja is.

 

„Összegyűltünk többen és átnézegettük, elosztogattuk, amiből a kérdések lesznek. Lesz képfelismerés is, én abban vállaltam a részemet”- mondta Jovány Gyula, az egyik hetedik évfolyamos diák.

 

A június eleji tanulmányi kirándulás előkészítését nemcsak a projektnap segítette, hanem a tanév kezdete ótakapcsolódtak hozzá különféle programok, hogy a pedagógusok felkeltsék a hetedikes diákok érdeklődését.

 

„Egy más típusú szemlélettel készülünk erre a kirándulásra, hiszen az előkészületekben informálódnak a tájegységről, annak a kultúrájáról, a hagyományokról, a népdalokról. Mindenképpen fontos a gasztronómia helyi jellegzetességeinek megismerése, amelyeket majd a kirándulás során is megtapasztalhatnak a gyerekek” – mondta Forrainé Kószó Györgyi igazgató.

 

A gyerekek Aradon és Nagyszalontán keresztül közelítik majd meg a bázist, Nagyváradot, ezután innen tesznek kirándulásokat többek között Bánffyhunyad várába, vagy a kalotaszegi területre. A kirándulás azért is lesz egyedi, mert június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján webkamerás kapcsolattal vonják majd be a fogadó, nagyszalontai iskola közösségét a kirándulók a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola vásárhelyi ünnepségébe.

 


További képek »
© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: