Online adás
2019. április 18. Csütörtök - Andrea napja van

Az iskola fáját ünnepelték a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskola diákjai

2015. május 21.
Az iskola fáját ünnepelték a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskola diákjai

Jubileumi, 50. tanévéről emlékezett meg az udvaron álló tölgyfa legendáján keresztül a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola. A 119 éves fa megihlette Borbás Edina írót, aki egy mesét írt az óriástölgyhöz.

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola udvarának közepén egy 119 éves tölgyfa ékeskedik, amire méltán büszke az intézmény. Ez a hatalmas fa sok-sok generáció számára adott már meghatározó élményeket Vásárhelyen. Szerdán egy teljes napot szentelt a szóban forgó tölgyfának az intézmény. Borbás Edinát – a Liszt egykori diákját, akinek gyermeke is az ebbe az iskolába jár – megihlette ez a legendás fa, ezért egy mesét írt a tölgyről.

 

- A mese az iskola udvarán álló fáról szól, és a fában lakó kis tündérről, aki a szeretet erejével és a szép emlékek erejével legyőzi a rosszaság és a szófogadatlanság fekete porát. A mese végén a konklúzió, hogy fontos a szép emlékek gyűjtése, fontos a szófogadás és a boldogság – fogalmazott Borbás Edina író.

 

Ez a mese adta a tegnapi projekt alapötletét. Az alsótagozatos pedagógusok és gyerekek a meséből egy komplett műsort állítottak össze. Mindezt kiegészítették az iskola Mesetárs elnevezésre hallgató jó gyakorlatával. Ezt a két dolgot egybegyúrva jött létre egy különleges, élményekre épülő mesedélelőtt.

 

- Minden kultúrában a gyökerek, a lomb, a fatörzs a biztonság jelképe. Mi az idénaz 50. jubileumi tanévünket éljük, és éppen ezért nagyon fontosak azok az értékek, amelyeket a gyermekek előtt is láttatnunk kell. Nap mint nap elmegyünk a tölgyfa mellett. Nap mint nap sok minden történik körülötte. Játék, vidámság, öröm és ezt ő megérzi és őrzi. Ebből most visszakap tőlünk egy keveset – mondta Forrainé Kószó Györgyi igazgató.

 

A fa ihlette rajzokból egy kiállítást is tartottak a nap során, sőt minden évfolyam kiválasztott egy fához fűződő dalt és közös éneklés is várt a közel 300 kisgyermekre, de a tölgy mondákban és regékben elfoglalt helyéről is szó esett.

 

© 2014-2017 Szerdahelyi József Nonprofit Kft., Minden jog fenntartva    impresszum | felhasználási feltételek | adatvédelem    Webgrafika: SzénásiDesign.hu, Webprogramozás: